Financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA) met een Waterloomuntstuk van 2,5 euro.
Volledig scherm
Financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA) met een Waterloomuntstuk van 2,5 euro. © AFP

Waterloomunten zijn een hype: "Verkoop is spectaculair"

Dat de Waterloomunten voor spanningen zorgen met buurland Frankrijk heeft de verkoop van de munten een boost gegeven. Dat schrijft De Tijd. "De verkoop is spectaculair", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Ook wie in 2021 tijdelijk werkloos was door corona of na overstromingen deze zomer verliest geen vakantiegeld
  5

  Ook wie in 2021 tijdelijk werkloos was door corona of na overstro­min­gen deze zomer verliest geen vakantie­geld

  Personen die in 2021 op tijdelijke werkloosheid werden gezet wegens de coronacrisis of de zware overstromingen van afgelopen zomer zullen niet moeten inboeten op hun vakantiegeld en vakantiedagen het jaar nadien. Dat meldt de christelijke vakbond ACV donderdag in een persbericht en het wordt bevestigd op het kabinet van federaal minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).