Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Wat zijn ‘yogasnuivers’, en waar komt de term vandaan?

Het was een opmerkelijke quote waarmee Antwerps burgemeester Bart De Wever de drugsproblemen in zijn stad aankaartte: “Ik erger mij rot aan de yogasnuivers die bijvoorbeeld opkomen voor luchtkwaliteit, maar er blijkbaar geen enkele moeite mee hebben dat ze een criminele keten in gang houden.” Dat vraagt om een woordje uitleg, want wie zijn die ‘yogasnuivers’ waar hij het over heeft en van waar komt die term?

72 reacties

 • Willy Slachmuylders

  2 jaar geleden
  Politiekers zijn in fout ! Drugsverslaafden weert die uit het ziekenfonds wij moeten dat niet betalen terwijl er geld te kort is voor onze mensen !
 • marcel mampaey

  2 jaar geleden
  hier zijn blijkbaar veel druggebruikers op hun tenen getrapt .mensen van 25of30 jaar zien geen probleem maar kunnen niet meer stoppen en als ze 50 jaar zijn zien ze eruit als een zombie met alle miserie voor de maatschappij.
 • jean pierre bovele

  2 jaar geleden
  Drugs legaliseren dat is pas dweilen met de kraan wagenwijd open!!! Nuchter kunnen nadenken is blijkbaar niet meer van deze tijd. Ze hebben het jaren geleden al uitgetest in Noorse landen met als catastrofaal resultaat 30% gebruikers en terug naar nultolerantie. Probleem opgelost!!!
 • Firouze sali

  2 jaar geleden
  De tonnen cocaine komen niet uit de lucht vallen in antwerpen. Die zullen blijven verscheept worden. Voorkomen is beter dan genezen.
 • Arne Van Gheluwe

  2 jaar geleden
  BDW schiet weer op onschuldigen. Die mensen doen echt niemand kwaad. Leveranciers en politici die de verkeerde daders aanduiden, dat is pas gespuis!
 1. “Yogasnuivers houden criminele keten mee in stand”: De Wever streng voor drugsgebruikers in Antwerpen

  “Yogasnui­vers houden criminele keten mee in stand”: De Wever streng voor drugsge­brui­kers in Antwerpen

  “Ik erger mij rot aan de yogasnuivers die bijvoorbeeld opkomen voor luchtkwaliteit, maar er blijkbaar geen enkele moeite mee hebben dat ze een criminele keten in gang houden.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vanmiddag over het drugsgebruik in zijn stad. De Wever kondigde deze middag extra maatregelen aan in Antwerpen om het drugsgeweld aan te pakken. Systematische identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en het uitbreiden van het cameratoezicht worden meteen op het terrein toegepast. Toch bestaan er volgens De Wever geen wonderoplossingen. "Wie dat beweert, maakt mensen iets wijs”, zegt hij. Coalitiepartner sp.a zegt dat het “misplaatst is om vandaag de Antwerpse jongeren te viseren”.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”