BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wat zijn de partijstandpunten over de hongerstakers?

De PS en Ecolo dreigen ermee uit de federale regering te stappen zodra iemand van de meer dan 400 hongerstakende mensen zonder papieren in Brussel zou overlijden. Aan Vlaamse kant gaat geen enkele regeringspartij daarin mee, ook Vooruit en Groen niet. MR verzet zich eveneens tegen de demarche van PS en Ecolo en tegen de eis van de hongerstakers voor een collectieve regularisatie. De partijstandpunten in dit dossier op een rijtje.

 1. Spoedoverleg bij Van Quickenborne, Verlinden en Schlitz na verkrachtingen in Brusselse bars

  Spoedover­leg bij Van Quickenbor­ne, Verlinden en Schlitz na verkrach­tin­gen in Brusselse bars

  De kabinetten van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz hebben vandaag spoedoverleg gepleegd over seksueel geweld. Aanleiding zijn de getuigenissen van verschillende vrouwen die aangerand of verkracht zouden zijn door een werknemer van een café aan het kerkhof van Elsene.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.