Premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer. © BELGA

Wat zal het Overlegcomité vandaag doen met de drastische voorstellen van de GEMS? Premier De Croo wil “geen heilige huisjes meer”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept het Overlegcomité opnieuw vervroegd samen om te overleggen over de coronasituatie. Dat bevestigt het kabinet van de eerste minister. De vergadering gaat vandaag door in het Egmontpaleis en start om 9 uur. Expertengroep GEMS legt alvast drastische maatregelen op tafel, zo blijkt uit een voorlopig advies dat is gelekt. Ze stellen onder meer een “afkoelingsperiode” in het onderwijs voor - inclusief de sluiting van het lager onderwijs voor 10 dagen. Verder zou bijvoorbeeld de horeca volgens de experten beter al om 20 uur sluiten. Het is lang niet duidelijk of de verregaande voorstellen ook zullen worden gevolgd.

290 reacties

 • Hans De Tant

  6 maanden geleden
  De dijken staan op springen. De regering heeft beslist om zandzakjes te leggen. Maar ze is wel vergeten om de zandzakjes te vullen...
 • Dirk Van Den Bossche

  6 maanden geleden
  De mensen van de GEMS zouden beter geen voorstellen meer doen , de politici luisteren toch niet.
 • Ferdinand Nuyts

  6 maanden geleden
  Verminder het aantal covid bedden dan grijpt de regering sneller in, hoe meer bedden hoe later zij ingrijpen, Een vat vol geleerdheid is nog geen druppel wijsheid waard. hé Vandenbroucke.
 • Pierre De Bie

  6 maanden geleden
  Verbod voor grote binnen- en buitenevenementen, dat wordt hoge tijd moest al veel langer gebeurt zijn, het is toch maar om de inrichters van die brol hun zakken te vullen. Destadsbader, Crets, Clouseau en consoorten enz...stop met jullie onzin.
 • Andrea Bähr

  6 maanden geleden
  Verplicht eindelijk die vaccinatie. In Duitsland zijn ze ermee bezig. Vanaf februari 2022.