Archiefbeeld ter illustratie. Een microscopische foto van het SARS-CoV-2-virus.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. Een microscopische foto van het SARS-CoV-2-virus. © AP

Wat weten we over Indiase coronavariant? Iets besmettelijker, maar vertrouwen in huidige vaccins

Er zijn in ons land opnieuw 19 besmettingen met de Indiase variant van het coronavirus ontdekt. Wereldwijd dook de B.1.617-variant op in minstens 17 landen, maar er is nog weinig over geweten. Aangenomen wordt dat hij minstens 15 procent besmettelijker is, maar vaccinproducenten maken zich sterk dat de huidige coronavaccins ook hiertegen opgewassen zijn.

  1. INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermisbruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermis­bruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”

    “Ikzelf heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat een vermeende pedoseksueel opschept over daden die hij zou hebben gepleegd, en dat het achteraf leugens bleken te zijn.” Dat zegt Peter De Waele, zeventien jaar lang hoofd van de cel pedofilie van de federale politie, naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de acteur die tegen een undercoverjournalist heeft beweerd dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. “Maar,” zegt De Waele, “ik was ook altijd extreem objectief. Die man is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”