Na dat van Pfizer en Moderna verwelkomt ons land de komende dagen wellicht een derde vaccin tegen Covid-19. Een van AstraZeneca.
Volledig scherm
PREMIUM
Na dat van Pfizer en Moderna verwelkomt ons land de komende dagen wellicht een derde vaccin tegen Covid-19. Een van AstraZeneca. © EPA

Wat weten we over het bijna goedgekeurde vaccin van AstraZeneca? “Op korte termijn volstaat één dosis in plaats van twee”

Zonder ongelukken keurt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) vrijdag het Covidvaccin van het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca goed. Een overzicht van wat we al over dat vaccin weten.

15 reacties

 • benjamin pevernagie

  3 maanden geleden
  Door wie wordt het dan goedgekeurd ? Toch niet door Europa , want dan zal het maar niks zijn !
 • Pierre Van den Wijngaert

  3 maanden geleden
  Omdat AZ zijn vaccin maar op 70% kreeg werd er samen met het Russische Spoetnik een nieuw vaccin geproduceerd dat 95% was en maar 1 prik vereiste,nu worden in Duitsland 2 bedrijven ingericht om dit te produceren,in GB blijft men op 2 inentingen met het oude vaccin,de Russen krijgen natuurlijk hun deel van de productie zowel van het oude als nieuwe vaccin,Europa moet wachten, uitgezonderd Duitsland!!
 • Fred Astair

  3 maanden geleden
  Het moet nog goedgekeurd worden en men begint al te fantaseren.
 • Anna Pauels

  3 maanden geleden
  vaccins zijn nog in klinische testfase 3 en slechts voorwaardelijk goedgekeurd. Van de 43000 testpersonen zijn na 2 maanden nog 19000 gevolgd, de andere zijn verdwenen ? Heel wat artsen maken ook melding van risico's die niet getest zijn, zoals onvruchtbaarheid bij vrouwen
 • Ronny Demeyere

  3 maanden geleden
  In deze rel is een ding voor mij heel duidelijk. De europese commissaris heeft zich als een beginnende amateur laten rollen door dit pharma bedrijf.
 1. Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste: “We hadden in februari moeten doorduwen voor ons einddoel”
  16

  Motivatie­psy­cho­loog Maarten Vansteen­kis­te: “We hadden in februari moeten doorduwen voor ons einddoel”

  “In februari, toen de cijfers aan het stagneren waren, hadden we eigenlijk moeten doorduwen en naar ons einddoel toewerken.” Dat zei motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) in De Zevende Dag. Ook professor huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) zat op dezelfde lijn en zei dat we de “cijfers niet genoeg hebben zien dalen om nu al te lossen”. Devroey kantte zich nog maar eens tegen het openhouden van de scholen.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 3. Verenigd Koninkrijk bestelde in mei bij AstraZeneca, Europa pas drie maanden later: “Een betere reclame voor de brexit is niet denkbaar”

  Verenigd Koninkrijk bestelde in mei bij AstraZene­ca, Europa pas drie maanden later: “Een betere reclame voor de brexit is niet denkbaar”

  Het zit er bovenarms op tussen het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de Europese Commissie, nu blijkt dat de productie van vaccins twee maanden achterstand opgelopen heeft. CEO Pascal Soriot kijkt deels in eigen boezem, maar wijst er ook fijntjes op dat het Verenigd Koninkrijk drie maanden sneller een contract ondertekend heeft. Zo komt ook EU-voorzitster Ursula von der Leyen in de vuurlinie te staan. “Een betere reclame voor de brexit is niet denkbaar”, klinkt het in een opiniestuk van de Duitse krant ‘Die Zeit’.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee