Benjamin Herman stond bekend bij de veiligheidsdiensten.
Volledig scherm
Benjamin Herman stond bekend bij de veiligheidsdiensten. © Sudpresse

Wat weten we over de dader? "Benjamin Herman stond in rapporten Staatsveiligheid"

De man die deze voormiddag twee agentes en een 22-jarige student heeft doodgeschoten in het centrum van Luik, was bekend bij het gerecht. Bij de schietpartij raakten ook vier politieagenten gewond. Eén van de agenten raakte zelfs levensgevaarlijk gewond. Mogelijk wordt de dader ook gelinkt aan een moord die afgelopen nacht plaatshad in de provincie Luxemburg. Benjamin Herman (31) was sinds gisteren op penitentiair verlof. Hij zou vorig jaar geradicaliseerd zijn in de gevangenis.

246 reacties

 • mark devos

  4 jaar geleden
  en die zaten in een kluis waarvan alleen x de sleutel had en die moest eerst toestemming krijgen van y ..maar die moest eerst bellen naar p en die was niet beschikbaar ....voila ....dus ...de eindverantwoordelijke is ......... die geen ontslag neemt ..want ....ja want ?????
 • kerim aksu

  4 jaar geleden
  Ze zijn weer zever aan het vertellen dat hij zou geradicaliseerd zijn volgens zijn vader was het niet zo elke aanslag of een moord partij word direct in verband gebracht met moslims dat is een goedkoop uitvlucht geworden de daders van de schoolmoorden in Amerika zijn die misschien ook geradicaliseerd
 • Sylvain Godefroot

  4 jaar geleden
  Onvoorstelbaar hoe de Straffeloosheid in dit land regeert!
 • Marnix Malone

  4 jaar geleden
  Als Geens nu het voorbeeld moet geven.. Zouden Jambon, Francken, Van Overtvelt, Homans en Vandeput dat ook moeten doen na hun Blunders.. die systematisch bijgedragen hebben tot de radicalisering..
 • Denise Smeyers

  4 jaar geleden
  NV-A veel lawaai weinig daad kracht ontslag aan de hele regering en volgende verkiezing STOPT het cordon en laat de mensen die echt verkozen zijn belgie opkuisen want het is echt 5 voor12