aa
Volledig scherm
PREMIUM
aa © Shutterstock

Wat wél de drugssmokkel in de Antwerpse haven kan verstoren: slimme neuzen en digitaal beveiligde containers

De strijd tegen drugs ga je echt niet winnen in de straten van Antwerpen. Bewijs is de zomer vol drugsgeweld ondanks het feit dat de politie al jaren het werkterrein van drugscriminelen onder controle probeert te krijgen. Maar kan je de drugssmokkel in de haven van Antwerpen — dé Europese toegangspoort voor cocaïne — proberen lam te leggen door simpelweg alle containers te controleren?

13 reacties

 • Patrick Bourgeois

  5 maanden geleden
  Maak digitaal wat je wilt. Hoe denken jullie dat die jongens de exacte locatie van die containers kennen?? Inside information. Geld is macht waar iedereen voor zwicht als het maar genoeg is. Dit krijg je nooit meer opgelost en als je denkt dit is het zijn ze al lang via andere wegen bezig. Overheid komt altijd te laat en dit zal nooit anders zijn.
 • Philippe Legrand

  5 maanden geleden
  Zal nooit ophouden. Afghanistans grootste zoniet enige uitvoerproduct. Daar hebben de Vs met jaren bezetting nochtans eens gaan vertellen hoe het moet. Moet ook niet ophouden. Al de mensen die dat verbouwen wereldwijd zijn arme boeren die hun kinderen op die manier eten geven. Er zou van de in beslagname van coke eens een honderd kilo terug op de markt moeten gebracht worden vermengd met die kleurstof die het geld blauw kleurt bij een plofkraak. Heel benieuwd wie met een blauwe neus rondloopt.
 • Peter Van Weereld

  5 maanden geleden
  De oorlog tegen drugs winnen ze nooit!! Hoeveel jaar zijn ze er al tegen bezig? Keep on dreaming BDW!
 • Carl Op de Beeck

  5 maanden geleden
  Gebruikers aanpakken!
 • oswald billiet

  5 maanden geleden
  In theorie is dit prachtig maar een beetje naar de maan grijpen. De kostprijs is onhoudbaar en de benodigde tijd totaal verloren tijd wegens niet productief. Andere Europese havens zullen,; kunnen; willen, zoiets niet overnemen wegens economisch te belastend. Het is verkeerd ook te beweren dat de oorlog niet in de straat kan gewonnen worden. Juist, maar die verloopt wel op veiliger plaatsen. Het is de eindverbruiker die de mafia betaalt; daar zit het.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”
  90

  Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”

  Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) pleit ervoor om justitie volledig te splitsen. Op basis van een studie van grondwetspecialisten Stefan Sottiaux en Arvid Rochtus (KU Leuven) concludeert ze dat een defederalisering “haalbaar is en niet langer een sprookje”. Volgens Demir kan een regionalisering “een fundamenteel democratisch probleem” oplossen.
 2. Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”
  Eernegem

  Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”

  Eind augustus vorig jaar verloor Alexandra Bouckhuyt (24) uit Eernegem haar zoontje Omélie. Het jongetje stierf tijdens zijn middagdutje bij de onthaalmoeder, amper acht maanden oud. Het onderzoek naar het overlijden loopt nog steeds. Alexandra liet een kettinkje maken met de as van haar zoontje in verwerkt, maar verloor die woensdag. Ze is nu op zoek naar de vinder.