Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wat voor bedrijf is 3M, de multinational die gelinkt wordt aan PFOS-vervuiling Zwijndrecht?

Spilfiguur in de milieukwestie die ons land — en vooral Zwijndrecht — bezighoudt is 3M. De Amerikaanse multinational produceerde tot 2002 de chemische stof PFOS op een boogscheut van de werf waar de Oosterweelverbinding wordt gebouwd en de verontreiniging aan het licht kwam. Mogelijk kende u het bedrijf nog niet, maar gebruikt u wel iedere dag één van zijn producten, zoals sponzen of post-its. De multinational boekte in 2020 een omzet van maar liefst 32,2 miljard dollar (27 miljard euro). We zetten enkele cijfers en weetjes over 3M voor u op een rij.

6 reacties

 • willy van der Wijk

  2 maanden geleden
  ik vraag mij af hoe het komt dat de plantenwereld er zo goed gedijd op 3M als ook in de omringende dorpen ???????????
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Ik koop al een tijdje enkel nog Chinese producten, aan mij gaat 3m niet veel verdienen
 • Ronny Gyles

  2 maanden geleden
  En de groenen doen of hun neus bloedt. Wat zitten zij in de oppositie te doen? Zij moeten hiervan toch op de hoogte zijn geweest? Zij moeten toch mee controleren wat de meerderheid doet?
 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  Eigenlijk een mooi bedrijf met een mooi afgelegd intern. parcours. Dat ze met hand en tand hun belangen zullen verdedigen is zo klaar als een klontje en normaal. Hebben ze regels overtreden, zou best kunnen maar je moet het wel bewijzen als regering.
 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Het is een soort bedrijf dat heel goed Belgische politici kent en hen met een paar duizenden euro's makkelijk voor zijn kar gaat spannen, ook al gaat dit ten kosten van de volksgezondheid.
 1. Koelkasten vaccinatiecentrum Gent uitgevallen: 25.000 dosissen blijven bruikbaar
  Gent

  Koelkasten vaccinatie­cen­trum Gent uitgeval­len: 25.000 dosissen blijven bruikbaar

  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Flanders Expo in Gent de koelkasten uitgevallen waarin de coronavaccins worden bewaard. Ook de noodgenerator deed het niet. Even leek het erop dat 25.000 vaccinatiedosissen in de vuilnisbak zouden belanden, maar ze zijn allemaal veilig verklaard door het FAGG. “Om 10 uur is het centrum weer opgestart, met vaccins die we in allerijl uit het UZ Gent en andere vaccinatiecentra lieten overkomen.”