ILLUSTRATIEBEELD: De discotheken mogen volgende week weer open.
Volledig scherm
PREMIUM
ILLUSTRATIEBEELD: De discotheken mogen volgende week weer open. © Flight 90

Wat verandert er precies voor u nu het Overlegcomité de coronaregels heeft versoepeld? De belangrijkste vragen beantwoord

Het Overlegcomité heeft beslist om over te schakelen naar code oranje van de coronabarometer. Heel wat regels worden afgeschaft of alleszins een stuk soepeler. Mag ik mijn zevenjarige  maandag zonder mondmasker naar school sturen? Mogen we eindelijk weer aan de toog hangen op café? Mag mijn bedrijf opnieuw teambuildings organiseren? Het antwoord op de meest prangende vragen vindt u hieronder.

20 reacties

 • Gino Sinnesael

  6 maanden geleden
  In functie van wie er aan het woord is, krijgt men vaak een andere versie. In cafés en dancings moet het mondmasker niet meer, maar in cinema's wel; dat weten we. Maar moeten we het nog opzetten als we gaan slapen, of vervalt dat ook?
 • nina huyghe

  6 maanden geleden
  Snappen wie het kan. Café dancings geen mondmaskertje,maar theater en cinema nog wel eentje. Wat is het verschil.
 • Wesley Kenis

  6 maanden geleden
  Depre benny: mar de 1.600 mensen die elke maand sterven aan roken, vind jij wel aanvaardbaar.. of alle mensen die de strijd tegen kanker verliezen of alcohol...als je grote woorden wil geven, geef dan eens cijfers die het in perspectief zetten...
 • luc vlemincx

  6 maanden geleden
  De regels die opgenomen zijn in de barometer, hebben duidelijk ook geen zin net zoals vele andere maatregelen van de VIVALDI regering. In een discotheek geen masker, dan nergens een masker en het CST geeft geen enkele veiligheid maar wel pure discriminatie.
 • Wesley Kasteleyn

  6 maanden geleden
  Ik zou liever zien dat niemand gebruik maakt van CST of een stok in hun neus gaat steken om iets te mogen doen. Mensen zijn gevaccineerd voor zichzelf. Ik voel mij niet onveiliger door naast een niet gevaccineerde te dansen. Ik werk ook met hun samen elke dag, is ook zonder CST of stok in de neus. Je zal niet sterven van hun huid aan te raken. Dansen zonder masker (super!). 'S ochtends naar de bakker, in de rij buiten staan met je maskertje op. Hoe triestig en lachwekkend is dit land geworden!
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.