Een Italiaanse verpleegster met een AstraZeneca-vaccin. Ook Italië schort de vaccinatie met het Brits-Zweedse vaccin tijdelijk op.
Volledig scherm
Een Italiaanse verpleegster met een AstraZeneca-vaccin. Ook Italië schort de vaccinatie met het Brits-Zweedse vaccin tijdelijk op. © Photo News

Wat nu met vaccinatiebereidheid? “Wie al schrik voor de prik had, zal helaas nog sterker twijfelen”

Nu verschillende Europese landen de vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin tijdelijk hebben stopgezet, heeft dit mogelijk nefaste gevolgen voor de vaccinatiebereidheid in ons land. “Wie al schrik voor de prik had, zal helaas nu nog sterker twijfelen”, stelt professor gezondheidspsychologie Stephan Van den Broucke (UCL) in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1.

31 reacties

 • Peter Sysmans

  4 weken geleden
  De kans op een trombose is 1 op 1 miljoen. Allemaal goed, als je zelf die 1 maar niet bent. Het is een loterij. Ge hebt meer kans op een trombose dan om de lotto te winnen, daar komt het op neer.
 • John Daenen

  1 maand geleden
  Blijkt nu dus uit Noorwegen dat Astra-Zeneca niet zonder gevaar is. Onmiddellijk strategie veranderen: iedereen die het WEL wil zich laten inschrijven , die kunnen dan wellicht veel eerder dan anders gevaccineerd worden . Wie niet inschrijft zoals nu volgens leeftijd maar met de andere vaccins.
 • Gerard Bloemen

  1 maand geleden
  Waar zijn de bewijzen dat de politici en virologen al gevaccineerd zijn ? Hebben alleen gezien dat MVR een injectie gekregen heeft. Of hebben ze zelf zoveel angst ?
 • werner vanhoutte

  1 maand geleden
  Nuttig artikel, met enig voorbehoud . Als burgers op zoek zijn naar informatie moet dat kunnen, maar men moet eerlijk zijn en geen fake nieuws verspreiden. In het geval van de vaccins : raadpleeg wat de producent er zelf over schrijft b. v Pfizer : opvolging is noodzakelijk tot 24 maanden na de 2de prik om de veiligheid en de werkzaamheid te KUNNEN beoordelen. Dit betekend dat samenvallend bewijs voor de baten van het vaccin moet worden afgewacht. Aldus Pfizer . Dit is duidelijk, me dunkt ?
 • Debbie De Bruyn

  1 maand geleden
  Mijn ouders van 80 zijn nog steeds niet gevaccineerd. Ongelooflijk.
 1. Steeds meer Europese landen stoppen tijdelijk met toedienen van AstraZeneca-vaccin

  Steeds meer Europese landen stoppen tijdelijk met toedienen van AstraZene­ca-vac­cin

  Onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, en Zweden schorten de vaccinatie met AstraZeneca tijdelijk op. Verschillende Europese landen hadden die beslissing al eerder genomen. Aanleiding voor de voorzorgsmaatregel is de vaststelling dat verschillende personen in Denemarken bloedklonters ontwikkeld hadden na toediening van het vaccin. Voor zover bekend gebeurde dat echter niet vaker dan in gewone omstandigheden. Volgens het EMA en de WHO is er dus geen oorzakelijk verband. De vaccinaties met AstraZeneca blijven voorlopig wel doorgaan in ons land.
 2. Felle brand legt appartementen in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis
  Play
  Anderlecht

  Felle brand legt appartemen­ten in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis

  Bij de zware woningbrand die afgelopen nacht is uitgebroken in de Heyvaertstraat in Anderlecht zijn 30 mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Vier mensen verkeren in kritieke toestand, onder wie een kind. Eén persoon overleefde de brand niet. Dat meldt de Brusselse brandweer. Onder de gewonden zijn ook vier brandweerlui. Iets voorbij 11 uur waren de bluswerken afgerond. De brandweer is bezig met opruimingswerken in het gebouw, maar dat is door instortingsgevaar geen evidente operatie.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den