Een archieffoto van de kerstmarkt in Mechelen. Of die dit jaar plaatsvindt, is nog onzeker. In de meeste gemeenten gaan de besturen ervan uit dat de komende weken de Glühwein- en jeneverstandjes opgesteld mogen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archieffoto van de kerstmarkt in Mechelen. Of die dit jaar plaatsvindt, is nog onzeker. In de meeste gemeenten gaan de besturen ervan uit dat de komende weken de Glühwein- en jeneverstandjes opgesteld mogen worden. © mmMechelen Feest

Wat nu met de kerstmarkten? Ook sommige experten pleiten ervoor om ze open te houden

In Leuven dit jaar geen kerstmarkt, in Sint-Truiden - in vogelvlucht nog geen 50 kilometer verderop - wél. “De kerstperiode is een tijd van gezellig samenzijn, daar hoort een kerstmarkt bij”, zegt de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V). “We willen geen gezondheidsrisico’s nemen”, klinkt het in de studentenstad. Ook de corona-experts hebben uiteenlopende meningen over het onderwerp. En dus bepaalt elke gemeente of er glühweinstandjes en ijspistes komen én of je daar je Covid Safe Ticket (CST) moet laten zien.

47 reacties

 • Marie Rose Van der Haeghen

  2 maanden geleden
  Als ze in Gent 250.000 man per dag mogen ontvangen voor een lichtfestival zal dit ook wel kunnen zeker ?
 • Mario Erna

  2 maanden geleden
  Gewoon alle buitenactiviteiten stopzetten, beginnen met het voetbal, disco's en cafe"s vroeger sluiten
 • Christian Schietse

  2 maanden geleden
  Laat dit doorgaan! Als buiten alles verboden wordt gaan mensen toch gezellig binnen samenkomen. Covid zal niet verdwijnen met terug alles plat te leggen, enkel afremmen om daarna wederom op te flakkeren. De ene expert zei een aantal weken terug dat besmet worden niet erg was en men met gerust hart kon vertrekken op reis, de andere stond te bieboppen in een overvolle zaal zonder masker en afstand te houden, nu slaan ze in een kramp.Teveel experten, teveel tegenstrijdigheid. Verplicht vaccineren
 • Philip Saey

  2 maanden geleden
  Als het lichtfestival in Gent wel kon doorgaan met soms dagen van 240000 aanwezigen, dan zie ik ni in waarom een plaatselijk kerstmarktje zou moeten sluiten, in openlucht wel te verstaan.
 • Joske Zeeuw

  2 maanden geleden
  Laten doorgaan met coronapas.
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.