Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Wat mogen wij niet weten? We moeten ons toch kunnen verdedigen”: De Pauw wil ‘geheime verklaring’ van Maaike Cafmeyer en Liesa Naert inkijken

"Ik ben blij dat het proces eindelijk kan beginnen", zei Bart De Pauw (52) toen hij gisteren de trappen van het gerechtsgebouw in Mechelen af sjokte. Al is er nog altijd geen datum voor de échte start van het proces. Door hém. De Pauw wil dat de rechtbank eerst beslist of hij de verklaringen van actrices Liesa Naert (39) en Maaike Cafmeyer (47) mag inkijken die in een verzegelde omslag van de VRT zitten. "Wat mogen wij niet weten?"

96 reacties

 • Sonia Van Cauwenbergh

  1 jaar geleden
  Niet mogen inkijken= dit deel van het dossier is niet toelaatbaar in deze zaak. Blijft er dan alleen een verklaring over zonder bewijs = vrijspraak.
 • Marc Pauwels

  1 jaar geleden
  Hoe recht is een rechtszaak als de verdediging niet alle stukken kan consulteren.
 • Stefan Daelemans

  1 jaar geleden
  Vind ook dat men van iets beschuldigd word je recht hebt alle mogelijke bewijsmiddelen die er zouden zijn mag inkijken . Wat er ook gebeurd is en wat de waarheid is kan enkel zo bewezen worden
 • Roland ANNYS

  2 jaar geleden
  Ik ben niet voor de een of de andere maar waar is het recht op verdedigeng als er zaken achter gehouden worden onder gesloten omslag ? Wij leven toch in een rechtstaat of niet ?
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Veel mensen kunnen of willen blijkbaar niet het verschil zien tussen enerzijds officiële verklaringen die in het kader van het onderzoek zijn afgelegd bij de politie en anderzijds getuigenissen van personen die een beroep hebben gedaan bij een vertrouwenspersoon van hun werkgever. Moeilijk is het nochtans niet. Bart, zijn advocaten en heel Vlaanderen, weten zeer goed waarvan hij beschuldigd wordt, of niet? Genderjustitie? Doe even normaal. Zullen we het gerecht maar gewoon haar werk laten doen?