Grote versoepelingen zijn op het Overlegcomité van vrijdag nog niet aan de orde, zo maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag meermaals duidelijk. Nochtans is er de voorbije weken flink wat op tafel gekomen.
Volledig scherm
Grote versoepelingen zijn op het Overlegcomité van vrijdag nog niet aan de orde, zo maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag meermaals duidelijk. Nochtans is er de voorbije weken flink wat op tafel gekomen. © BELGA

Wat moeten we verwachten van Overlegcomité morgen? Stijgende cijfers versus grote roep om versoepelingen

Terwijl de nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames terug (licht) stijgen, buigt het Overlegcomité zich morgen over eventuele versoepelingen. Grote versoepelingen zijn nog niet aan de orde, zo maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag meermaals duidelijk. Nochtans is er de voorbije weken flink wat op tafel gekomen. Elke getroffen sector werpt dezer dagen een lijn uit in de hoop op versoepeling of perspectief en ook politici lijken hun geduld te verliezen. Een overzicht.

44 reacties

 • Luc Vleminckx

  2 maanden geleden
  De virologen en experten zijn altijd tegen versoepelingen en houden geen rekening met de situatie waar de bevolking zich al maanden in bevind. Het is duidelijk dat het zo niet verder kan voor niemand Iedere keer als er versoepelingen gevraagd worden gaan de cijfers omhoog ? Aan de sociale contacten moet dringend gedacht worden.
 • Karla VANHULLE

  2 maanden geleden
  Als politici nu eens allemaal aan zelfde zeel zouden trekken, en als 1 team concrete, strenge maatregelen zou durven instellen (grenzen toe en 3 weken COMPLETE lockdown) dan zouden we de cijfers wél in de goede richting duwen. Ik ben het gejojo van de cijfers meer dan kotsmoe; na elke versoepeling, na elke "vakantie" gaan ze weer omhoog. Als IEDEREEN (ook de jeugd!!) zich helemaal aan de regels zou houden, dan geraken we van dit virus af, anders is dit een spelletje kat-en-muis voor lange duur.
 • chantal bruyneel

  2 maanden geleden
  Als we met 8 of 10 eventueel mogen gaan wandelen ewel dan kan dat ook perfect in mijn tuin!!!! En wees nu es slim en hou de grenzen dicht!!! Maarja da zou betekenen dat jullie,politiekers ook niet op reis mogen......
 • wilfried parthoens

  2 maanden geleden
  Men is nu al een jaar bezig en er is nog geen enkele keer is correct gedaan Maak het toch gemakkelijk degene die de overtredingen doen heel zwaar beboeten en ook effectief snel doen betalen een avondklok vanaf 9 uur tot 6 uur zoals een avondklok zou moeten zijn In het begin van de lockdown niet hard opgetreden en dat zijn nu de resultaten En ook nog een regering die van de eerste dag corona tot nu de ene fout achter de ander maakt en de burgers maar betalen
 • Bieke Billegems

  2 maanden geleden
  Enkel buiten versoepelen: buitenbubbel vergroten, maar sowieso de contactberoepen gesloten houden. Het heropenen van de kappers heeft al genoeg extra besmettingen opgeleverd. En maak nu in godsnaam werk van dat vaccineren, anders wordt de werkende mens deze zomer nog maar eens gestraft. De gevaccineerde gepensioneerde mag rustig op reis gaan met z'n vaccinatiepaspoort, maar de werkende mens moet thuis blijven, want niet gevaccineerd. De wereld op z'n kop! En vaccineer ook de jeugd vanaf 12j!
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje