Wat ligt er op tafel van Overlegcomité? Eventuele versoepeling van mondmaskerplicht wordt grootste twistappel

De federale regering en de deelstaten treffen elkaar vanmiddag opnieuw voor een Overlegcomité over de coronamaatregelen. De eventuele versoepeling van de mondmaskerplicht wordt allicht de grootste twistappel. Coronacommissaris Pedro Facon is alvast geen voorstander om de mondmaskers in ons land op te bergen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) noemt de mondmaskers in een reactie “een eenvoudige en goede maatregel”, maar hij zet de deur op een kier om “een aantal dingen te herbekijken”.

226 reacties

 • Christel canters

  8 maanden geleden
  als we de mondmaskers nog even dragen doen we dat voor iedereen en zeker voor het ziekenhuispersoneel en de dokters die anders nog eens door een zware peridode ze zitten al op hun tandvlees .En nu alles volledig open alles en binnen een maand terug een grote golf hoop dan dat de politiekers dan eens zeggen en durven dat het hun schuld is omdat ze te snel zijn gegaan afwachten of ze durven .
 • Gerard Braeckmans

  8 maanden geleden
  Er is sinds het begin van de corona geen enkel omvattend beleid geweest zoals het ook is in de dagelijkse politiek. Ieder zijn mening proberen door te drukken, tegenwerken en wat lachen met een ander. Dat is politiek in Belgie
 • Lakie Nikolaidis

  8 maanden geleden
  Degene die zich niet willen laten inenten (met alle respect) maar vind nie dat de mensen die wel gevaccineerd ervoor moeten boeten , covid save ticket is een goede oplossing , en degene die een test afleggen 100€ laten betalen , ze zullen zich wel laten inenten!!! En kunnen ze al in het potje doen voor die hele corona onkosten die wij toch gaan terug betalen .
 • Jurgen Herbert

  8 maanden geleden
  Sommigen (merendeel) spreken altijd over "volledige vrijheid" terugkrijgen. Hebben wij onze vrijheid niet terug? Gaan feesten, op restaurant, onbeperkt bezoek in huis als buiten, ...,. Het enige wat men wel nog moet doen zijn mondmaskers dragen op drukke plaatsen, handen ontsmetten waar nodig. Is dit nu zo erg? Simpelaars zijn jullie die deze eenvoudige handelingen in vraag stellen. Een kennis (35 jaar, volledig gevaccineerd, geen onderliggende aandoeningen en zeer sportief) van me ligt nu op IC
 • JOHAN VANBEKBERGEN

  8 maanden geleden
  Wat wij willen is een regering dat durft en niet van de ene wel, de andere niet. Het ene gewest wel, het andere niet.
 1. Bakken verontwaardiging over Panos dat brood en koffiekoeken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”
  Antwerpen
  82

  Bakken verontwaar­di­ging over Panos dat brood en koffiekoe­ken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”

  Een foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt moederbedrijf La Lorraine dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder.
 2. Blauw-zwarte veldbestorming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”
  Play
  Brugge

  Blauw-zwar­te veldbestor­ming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”

  De politie van Brugge gaat de komende weken alle beschikbare camerabeelden bekijken van na de wedstrijd tussen Club en Anderlecht. Meteen na affluiten liepen duizenden supporters het veld op. Dat op zich is al verboden, maar de politie zal zich vooral focussen op supporters die een vuurpijl afvuurden richting de Anderlecht-fans. Ook wie opzichtig de tegenpartij provoceerde, riskeert vervolging.
 3. Man met alarmpistool lost schot in school Anderlecht en slaat daarna op de vlucht: wapen teruggevonden
  Play
  Brussel

  Man met alarmpi­stool lost schot in school Anderlecht en slaat daarna op de vlucht: wapen teruggevon­den

  In Anderlecht is deze maandagmiddag een gewapende man binnengedrongen in de school L’Institut de la Providence. Daarbinnen bedreigde hij een leerkracht en loste daarbij ook een schot. Dat bevestigt de politiezone Brussel-Zuid. “De man is nog niet opgepakt”, aldus de politiewoordvoerster. Een alarmpistool werd in de nabijheid van de school aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek.