Wat ligt er op tafel van Overlegcomité? Eventuele versoepeling van mondmaskerplicht wordt grootste twistappel

De federale regering en de deelstaten treffen elkaar vanmiddag opnieuw voor een Overlegcomité over de coronamaatregelen. De eventuele versoepeling van de mondmaskerplicht wordt allicht de grootste twistappel. Coronacommissaris Pedro Facon is alvast geen voorstander om de mondmaskers in ons land op te bergen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) noemt de mondmaskers in een reactie “een eenvoudige en goede maatregel”, maar hij zet de deur op een kier om “een aantal dingen te herbekijken”.

226 reacties

 • christel canters

  1 maand geleden
  als we de mondmaskers nog even dragen doen we dat voor iedereen en zeker voor het ziekenhuispersoneel en de dokters die anders nog eens door een zware peridode ze zitten al op hun tandvlees .En nu alles volledig open alles en binnen een maand terug een grote golf hoop dan dat de politiekers dan eens zeggen en durven dat het hun schuld is omdat ze te snel zijn gegaan afwachten of ze durven .
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Er is sinds het begin van de corona geen enkel omvattend beleid geweest zoals het ook is in de dagelijkse politiek. Ieder zijn mening proberen door te drukken, tegenwerken en wat lachen met een ander. Dat is politiek in Belgie
 • Lakie Nikolaidis

  1 maand geleden
  Degene die zich niet willen laten inenten (met alle respect) maar vind nie dat de mensen die wel gevaccineerd ervoor moeten boeten , covid save ticket is een goede oplossing , en degene die een test afleggen 100€ laten betalen , ze zullen zich wel laten inenten!!! En kunnen ze al in het potje doen voor die hele corona onkosten die wij toch gaan terug betalen .
 • Jurgen Herbert

  1 maand geleden
  Sommigen (merendeel) spreken altijd over "volledige vrijheid" terugkrijgen. Hebben wij onze vrijheid niet terug? Gaan feesten, op restaurant, onbeperkt bezoek in huis als buiten, ...,. Het enige wat men wel nog moet doen zijn mondmaskers dragen op drukke plaatsen, handen ontsmetten waar nodig. Is dit nu zo erg? Simpelaars zijn jullie die deze eenvoudige handelingen in vraag stellen. Een kennis (35 jaar, volledig gevaccineerd, geen onderliggende aandoeningen en zeer sportief) van me ligt nu op IC
 • JOHAN VANBEKBERGEN

  1 maand geleden
  Wat wij willen is een regering dat durft en niet van de ene wel, de andere niet. Het ene gewest wel, het andere niet.
 1. Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”
  Play

  Vlaanderen wil booster­prik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”

  De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is er “in toenemende mate evidentie om zo'n derde prik aan iedereen te geven".
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. "Wereldrecord" en "Europese top drie": hoe ver staan we nu écht met vaccineren in vergelijking met andere landen?

  "Wereldre­cord" en "Europese top drie": hoe ver staan we nu écht met vaccineren in vergelij­king met andere landen?

  Ze vlogen ons om de oren de afgelopen dagen: grote termen om de vaccinatiegraad in België en Vlaanderen aan te duiden in het debat rond het eventueel afschaffen van de mondmaskers en de vaccinatieplicht. Premier Alexander De Croo zei afgelopen weekend in een interview met Le Soir dat België in de “Europese top drie” zit en N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak eerder al van “een wereldrecord in vaccinatiegraad in Vlaanderen”. Maar waar staan we nu echt?
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?