Brandweermannen bestreden het vuur op militair domein Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel.
Volledig scherm
Brandweermannen bestreden het vuur op militair domein Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel. © Photo News

Wat liep er mis bij de schietoefening in Brecht? “Schrijnende situatie bij het leger”

UPDATENa de grote brand op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld in Brecht, waarbij 500 hectare in rook is opgegaan, rijst de vraag hoe het zo is kunnen foutlopen. Gebrek aan middelen en mankracht door de jarenlange besparingen bij defensie, klinkt het bij de vakbond. “Een beschamende situatie”, klinkt het.

182 reacties

 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  De top heeft zwaar gefaald. Ze verontschuldigen zich maar pleiten onschuldig. Dat pas is wraakroepend !
 • jean-luc gallet

  1 jaar geleden
  Niet bewezen dat de brand veroorzaakt is door de schietoefening. Wel duidelijk dat de natuurbewegingen het militair domein willen inpalmen. Volgens de groene idiotogie wordt binnenkort Vlaanderen een natuurreservaat waar kikkers, mieren, ziekte verspreidende vleermuis, ongedierte, schapendodende wolven, vossen voorrang hebben op de mensheid.
 • Ronny Van de Wal

  1 jaar geleden
  Eigenlijk is het heel simpel.Een nieuw vliegtuig maakt grote steekpenningen.Een brandweerwagen zal wel niks opbrengen zeker?En dan moet de enveloppe ook nog eens verdeeld worden.Daar doet een politicus het niet voor hoor.Die gaat voor de grote centen.Brandweerwagen?Om te lachen.
 • Lode vleminckx

  1 jaar geleden
  Is er al zekerheid dat het door de schietoefeningen gebeurde.
 • marijke deruyck

  1 jaar geleden
  Da's sinds Flahaut er zich mee beziggehouden heeft.
 1. Malle wil overlast in uitgaansbuurt counteren met alcoholverbod
  Malle

  Malle wil overlast in uitgaans­buurt counteren met alcoholver­bod

  Nachtlawaai, vandalisme, vechtpartijen... De gemeente Malle heeft het gehad met de overlast in de omgeving van danscafé ‘t Hofke en discotheek The Missing Link in Westmalle. Daarom heeft de gemeenteraad donderdagavond een verbod op het consumeren van alcohol in de straten rondom die uitgaansbuurt goedgekeurd. Dat geldt vanaf 8 juli van vrijdag op zaterdag, zaterdag op zondag of op de vooravond van een feestdag tot de feestdag zelf, telkens van 20 uur ’s avonds tot 8 uur ’s morgens. Toch een blik bier opengetrokken? Dan riskeer je een boete tot 375 euro. Al gelden er weliswaar uitzonderingen, zoals terrassen van cafés of restaurants.