Professor Stijn Baert (UGent) geeft uitleg.
Volledig scherm
Professor Stijn Baert (UGent) geeft uitleg. © Nimmegeers/ShutterStock

Wat is technische werkloosheid en wat betekent het concreet voor jou?

Honderden bedrijven hebben sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land gedeeltelijke of volledige technische werkloosheid ingevoerd voor hun personeel. Daardoor zitten duizenden werknemers thuis. Maar wat houdt de maatregel precies in? Wanneer kan hij ingeroepen worden? En op welke uitkering heb je dan precies recht? Een overzicht.

14 reacties

 • Wendey Verkest

  2 jaar geleden
  Misschien moeten ze mensen ook de kans geven om een voorschot op hun vakantie geld te kunnen opnemen ipv in Juni. Betalingen en betalen van belastingen, want economische werkloosheid. Betekend meer belastingen betalen.
 • Elke Malfait Vernou

  2 jaar geleden
  Waarom is alles enkel voor technisch werklozen en niet voor economisch werklozen?
 • Carina Van Eyken

  2 jaar geleden
  Wat krijgen de mensen en hun gezin, die op dit moment het risico lopen besmet te raken door hun job en die extra uren moeten werken vanwege de drukte? Dit terwijl anderen extra vakantie krijgen en nog 70% van hun loon behouden.
 • Betül Ünal

  2 jaar geleden
  Wat als je werkt met een interimcontract, en als je niet kan doppen? Hoe moeten deze mensen leven? Ik werk met een interimcontract en ben ook niet dopgerechtigd. Wat met mij en de mensen gelijk mij?
 • marijke boulet

  2 jaar geleden
  Ik ben na 35 jaar dienst afgedankt , verdiende 3100 eur bruto en heb nu 1300 eur bruto op de dop , nu komen ze praten van 1928.33 eur en van 1450 eur netto voor iedereen + nog een maand stroom en water gratis . Blijkbaar geld genoeg om uit te delen momenteel .