De 3M-site in Zwijndrecht.
Volledig scherm
De 3M-site in Zwijndrecht. © Belga

Wat is PFOS, hoe schadelijk is dit chemische product en wie is getroffen door vervuiling? Mogelijk perimeter van 15 kilometer op komst

Stevig gekibbel in het Vlaams Parlement gisteravond rond de met PFOS vervuilde gronden in Zwijndrecht. Mogelijk komt er nu een onderzoekscommissie. Wat is dit chemische product waar de discussie om draait en hoe schadelijk is het voor de volksgezondheid? Mogelijk komt er een perimeter van 15 kilometer waarbij inwoners geen gewassen en eieren uit eigen tuin meer mogen eten, zeggen wetenschappers volgens schepen voor Leefmilieu Steven Vervaet (Groen).

31 reacties

 • Jos de Klos

  1 jaar geleden
  Dat ze zulke goedjes toch gewoon in China produceren, zoals al de rest. Dan zijn WIJ tenminste GROEN!
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  En nu wil Tinne Van der Straeten (groe) nog 3 vervuilende CO2 gascentrale laten bouwen, Dit moet stoppen die Groene waanzin.
 • Werner Roothoofd

  1 jaar geleden
  Weer iets om te onthouden bij de volgende stemronde?
 • Lisette Van Steenberge

  1 jaar geleden
  Parlementaire onderzoekscommissie? Zullen ze niet doen, stel je voor dat parlementariërs er zouden op aangesproken worden. Zullen de bal wel leggen in het kamp van diegenen die ze wél kunnen beschuldigen! En wie de kosten zullen moeten dragen! Toch geen parlementairen zeker ?! Daar mag niet aan geraakt worden hè…
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Ludwig,een groene burgermeester gaat zo'n multinational niet alleen tegenhouden.Dit zijn gigantische bedrijven die veel macht verwerven bij politici en zakenlui die het niet altijd nauw nemen met milieu.En als dat al van 2004 geweten is dan is de nationale politiek daar deels verantwoordelijk voor om dit dossier te laten liggen.