RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Wat is nu toch het smaakgeheim achter de waanzinnig populaire Lotus-speculoos? “Slechts 6 mensen op deze wereld kennen het recept”

Wat is toch het smaakgeheim achter dat schijnbaar eenvoudige speculooskoekje dat stormenderhand de wereld blijft veroveren? Voor het zoveelste jaar op rij laat Lotus Bakeries verbluffende cijfers optekenen — een omzetgroei van 8,3% naar 663,3 miljoen euro afgelopen 2020 — met telkens weer de speculoos als belangrijkste groeimotor: “Ons geheim? Simpel: wij overdrijven niet. Niet met het kruidige en evenmin met het zoete”, aldus CEO Jan Boone. 

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.