De symptomen van omikron - loopneus, hoofdpijn, keelpijn, niezen en vermoeidheid - doen sterk denken aan die van een verkoudheid.
Volledig scherm
PREMIUM
De symptomen van omikron - loopneus, hoofdpijn, keelpijn, niezen en vermoeidheid - doen sterk denken aan die van een verkoudheid. © Shutterstock

Wat is het verschil nog tussen omikron en een verkoudheid? Experten leggen uit

Steeds meer mensen lijken ervan overtuigd te zijn dat omikron een virusje is waarmee ze geen rekening moeten houden. Meer dan verkoudheidssymptomen zou een besmetting niet veroorzaken. Maar klopt dit wel? Is er echt geen verschil meer tussen omikron en een simpele verkoudheid? Moeten we dan niet meer vrezen voor een ziekenhuisopname na een infectie met omikron? Drie experten leggen uit. “Omikron is véél meer dan een doordeweekse verkoudheid.”

78 reacties

 • rita vdbergh

  4 maanden geleden
  Frank en Cor, en wat als je geen antistoffen aanmaakt na het derde Phizer vaccin, in ons gezin gaat iedereen zich nu laten testen op antistoffen nadat gebleken is dat een verpleegkundige na de derde prik heel weinig antistoffen heeft. Gezond verstand is het enig dat kan beschermen, mijn vierde prik zal ik niet gaan halen, ik blijf in mijn kot kot. Maarten Jespers, gevaccineerde worden nog wel heel ziek, ook gezonde personen die een boosterprik gekregen hebben.
 • Cor tops

  4 maanden geleden
  Ik heb in februari van vorig jaar 2 weken op de IC gelegen vanwege de Britse variant (2e golf). Heb nu bijna 1 jaar later nog 70% longcapaciteit over met extreme vermoeidheid. Een gewoon griepje dus… Was nooit ziek en deed regelmatig aan sport. Als ik al die ongelovige reacties hier lees dan hou ik mijn hart vast voor de komende tijd.
 • Frank Van Gucht

  4 maanden geleden
  Voor de non believers kom eens vanachter je computer uit en ga eens ZELF naar een hospitaal en wandel eens langst de long afdeling en de intensive care. Als je dan nog niet overtuigd bent tja dan is de aarde ook plat zeker...
 • Ward Berden

  4 maanden geleden
  Het grote verschil is dat een verkoudheid niet genoeg angst aanjaagt bij de bevolking. Dan gaan ze niet langer braaf werken en belasting betalen. Ze kunnen dan geen betogingen meer uiteen drijven en meeprofiteren van de woekerwinsten van de pharma-maffia. Daarom noemt een verkoudheid nu omikron.
 • Steven Avonts

  4 maanden geleden
  Ons proberen op te sluiten, dat willen ze blijkbaar! Als ik in het straatbeeld zie; zie ik alleen gezonde mensen lopen. Als ik de cijfers moet geloven; ligt iedereen te creperen in de ziekenhuizen! Hallo overheid, zijn jullie nu echt serieus bezig of gewoon aan het aanmodderen? Stelletje paniekzaaierij ja!