Ellen Vaneynde heeft een pluimveehouderij met 60.000 hennen die samen ruim 58.000 eieren per dag leggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Vaneynde heeft een pluimveehouderij met 60.000 hennen die samen ruim 58.000 eieren per dag leggen. © Joel Hoylaerts / Photo News

Wat is er aan de hand met de eieren? Prijs van een ei met 119% (!) gestegen: “En het wordt nóg duurder”

De kippen lijken tegenwoordig ook letterlijk gouden eieren te leggen: in bijna twee jaar tijd is de marktprijs per ei meer dan verdubbeld. Tegenwoordig verlaat geen enkel ei nog een pluimveebedrijf voor minder dan 18 eurocent, terwijl dat in 2021 nog 7 cent was. Hoe kan dat? Dreigt een mogelijk eiertekort? En waarom worden eieren tegen Pasen wellicht nóg duurder?

151 reacties

 • Bernard Deplacie

  4 dagen geleden
  Sommige producten waren echt te goedkoop : oa melk en eieren. Een ei is een volwaardig product die met moeite meer dan één euro per persoon per maaltijd ; En gemakkelijk en grote variatie. Het wordt tijd dat iedereen loon naar werk krijgt in de voeding.
 • geert francier

  3 weken geleden
  Straks een ei duurder dan de kip
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  In de Nederlandse vakliteratuur werd het al uitgerekend. De stijging van de voederprijzen zorgt voor een extra kost van 1,8 tot 2 cent per ei. In Frankrijk kost hetzelfde ei in dezelfde keten 12 cent goedkoper.
 • Luc Ver Eecke

  3 weken geleden
  Ik zou er ook eens bij zeggen hoeveel het kippen eten duurder is geworden de laatste tijd . Om dan nog niet over aanschaf kippen te hebben , ook duurder .
 • alain lammens

  3 weken geleden
  Elke ondernemer, groot en klein, weet perfect dat dit gouden tijden zijn om alles op te slaan onder de noemer van te dure energieprijzen en werknemerkosten ! Kassa kassa is de som.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Vrouw (25) maakt dramatische val in Zenne, zoekactie stopgezet: “Twee brandweermannen hebben nog geprobeerd om haar te grijpen”
  Eppegem

  Vrouw (25) maakt dramati­sche val in Zenne, zoekactie stopgezet: “Twee brandweer­man­nen hebben nog geprobeerd om haar te grijpen”

  Politie en brandweer hebben zondag tot in de vooravond gezocht naar een 25-jarige vrouw die in Zemst in het water terecht was gekomen. Twee brandweermannen hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te grijpen, maar dat lukte niet. De sterke stroming sleurde haar mee en ondanks de inzet van een sonarboot en een helikopter werd ze niet meer gevonden. De zoektocht is voorlopig ook stopgezet.