Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi. © BELGA

Wat hangt Sihame El Kaouakibi boven het hoofd?

De heisa rond Sihame El Kaouakibi mag dan wat gaan liggen zijn, het verhaal is verre van voorbij. Onder meer het gerecht, de belastinginspectie en haar eigen partij hebben nog een rekening te vereffenen. Een overzicht.

 1. Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrangfonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerprogrammatie: “We maken het zo bruisend mogelijk”
  Gent

  Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrang­fonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerpro­gram­ma­tie: “We maken het zo bruisend mogelijk”

  Geen Gentse Feesten, maar wel zoveel mogelijk gecontroleerd feesten. Dat is wat de stad Gent wil doen, de komende zomer. Daarom is er alvast 1 miljoen euro gestoken in een ‘knaldrangfonds’, om iedereen die wil de mogelijkheid te geven om kleinere evenementen in openlucht te organiseren volgens de coronamaatregelen. Ook komt er weer camerabewaking in de binnenstad, van 1 mei tot eind oktober.
 2. Na drie jaar moest El Kaouakibi voor 320.000 euro nog steeds geen facturen op tafel leggen
  PREMIUM

  Na drie jaar moest El Kaouakibi voor 320.000 euro nog steeds geen facturen op tafel leggen

  Ook Vlaanderen raakt in het spinnenweb van Sihame El Kaouakibi verstrikt. In 2017 kreeg de onderneemster 320.000 euro subsidiegeld van toenmalig Vlaams minister Sven Gatz (Open Vld). Meer dan drie jaar later heeft de Vlaamse administratie nog geen enkele factuur ontvangen, en dat doet toch de wenkbrauwen fronsen. “Stel dat het effectief voor malafide doeleinden gebruikt is: wat kan je daar, jaren na datum, nog van recupereren?”
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug