Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi. © Gregory Van Gansen / Photo News

Wat hangt er mogelijk boven het hoofd van El Kaouakibi?

Een miljoen euro aan verdachte geldstromen naar de persoonlijke vennootschappen van Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi en vervalste facturen die aan Stad Antwerpen gegeven werden. Als de rechtbank oordeelt dat de feiten bewezen zijn, zal er ook een straf aan verbonden zijn. Maar wat zijn eigenlijk de straffen die hiervoor uitgedeeld worden?

228 reacties

 • Gianfranco Canalis

  2 jaar geleden
  Vraag mij simpel af of er ooit een eerlijk proces of uitspraak zal komen ?
 • Jan Saelens

  2 jaar geleden
  En ovld heeft dat mens gekocht voor 50.000 euro.. Wat een grap zeg.
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Terugbetalen zeggen ze hier? Hoeveel heeft mayeur terug betaald? En pinxten? En degucht? Waar is het smeergeld van o.a. Agusta? Nog altijd in de rode zakken van claes en co? Nee, nee, ze krijgt een andere baan in de schaduw en leeft nog lang en gelukkig van het gestolen geld plus haar dikke verdienste in haar nieuwe job.
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Niet bang zijn. Het zal blijven bij een vermanend vingertje, misschien een taakstrafje dat niemand uitvoert. Ondanks je racisme- en discriminatiekreten behoor je namelijk tot een elitair groepje dat zichzelf 'politici' noemt. Ik denk dat je slim genoeg geweest bent om genoeg bewijzen te hebben van het gesjoemel van de anderen. Dat worden nu dus degenen die ervoor gaan zorgen dat je er mee weg komt.
 • Michel Marcelis

  2 jaar geleden
  Topje van de gigantische ijsberg of nog een andere... beerput zonder bodem
 1. Steeds meer Vlamingen met migratieachtergrond verhuizen naar grensgemeenten en de rand

  Steeds meer Vlamingen met migratie­ach­ter­grond verhuizen naar grensge­meen­ten en de rand

  Vlaanderen en Brussel zijn de afgelopen dertig jaar veel diverser geworden. Alleen heeft die toenemende diversiteit zich vertaald in een ruimtelijke ongelijkheid en zijn Vlamingen met een migratieachtergrond meer naar grensgemeenten en de rand getrokken. Dat blijkt uit de Atlas Superdiversiteit Vlaanderen, een nieuw rapport dat de spreiding, schaal en evolutie van de diversiteit in Vlaanderen en Brussel in kaart bracht voor de afgelopen 30 jaar.