Vanaf zaterdag worden in kapperszaken opnieuw hoofden gewassen en haren geknipt, weliswaar met minder klanten tegelijk dan vroeger.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf zaterdag worden in kapperszaken opnieuw hoofden gewassen en haren geknipt, weliswaar met minder klanten tegelijk dan vroeger. © ANP

Wat gebeurt er als jij of de kapper besmet is na kappersbezoek? Wie moet allemaal in quarantaine?

Geen baardverzorging, geen boekjes en magazines, en ramen en deuren open. Na drieënhalve maand mogen kappers eindelijk opnieuw knippen, voorzien van een extra set hygiëneregels. Kapsalons zien voorlopig nog geen stormloop, maar virologen en politici kijken met een bang hart toe. Want voor premier Alexander De Croo (Open Vld) is het geen oefening: wanneer de kappers opengaan, is dat voorgoed.

56 reacties

 • Claude Rens

  3 maanden geleden
  De producten en materiaal die ze moeten kopen om te voldoen aan de eisen zijn fiscaal aftrekbaar. De klant moet uiteraard meer betalen. Dat is twee keer inkomen.
 • Patrick de meersman

  3 maanden geleden
  Hadden nu nog niet mogen open gaan. We hadden moeten wachten tot de vooropgestelde cijfers gehaald waren en dan ALLE contactberoepen terug toelaten .Nu worden er enkel versoepelingen toegelaten voor diegenen die de beste lobby hebben of het hards schreeuwen in de media . Heeft niets meer met beleid te maken alleen met populisme.
 • Olivier Delbeke

  3 maanden geleden
  Dus collega kappers moeten niet in quarantaine en mogen gewoon blijven doorwerken begrijp ik uit dit bericht. Dus de collega met wie je geregeld een koffie gaat drinken in het keukentje om even je mondmasker af te zetten mogen blijven verder knippen. Dit wordt hemels binnen 3 weken , temeer omdat er veel oude vrouwtjes naar de kapper zullen gaan die dan meestal ook nog eens te dik zijn.
 • An De Clercq

  3 maanden geleden
  Wat gebeurt er als er een besmetting is op een trein, tram of bus? Moet gans de wagon/bus dan in quarantaine?
 • CHRISTINE LANDUYT

  3 maanden geleden
  Na eerste lockdown zijn de prijzen al gestegen met een corona toeslag. En nu nog maar eens!? Wat hebben ze nu nog extra aangekocht om door te rekenen? En de extra ml haarkleuring die ze nodig hebben voor de grote uitgroei is toch ook maar éénmalig. Als de pandemie voorbij is zullen ze hun prijzen dan ook terug aanpassen in de klanten hun voordeel? Ge moet het niet geloven! En zo is het met alles.
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  10

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing