Pierre Van Damme, Yves Coppieters, Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Pierre Van Damme, Yves Coppieters, Marc Van Ranst. © Photo News/Bob Van Mol/RTBF

Wat denken experts over nieuwe maatregelen? “Ze zullen niet volstaan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) en de regionale minister-presidenten hebben zonet extra maatregelen bekendgemaakt omdat de coronacijfers blijven verslechteren. Epidemioloog Pierre Van Damme is blij met de sense of urgency, andere experts vrezen echter dat de nieuwe maatregelen niet zullen volstaan.

125 reacties

 • Falcon Fighter

  1 jaar geleden
  Laat nu toch gewoon eens alles op z’n beloop. Effecten van maatregelen duren 7 tot 10 dagen voor ze zichtbaar zijn, en iedereen vooral politiek en virologen spelen een match paniekvoetbal. De huidige maatregelen volstaan maar het heeft wat tijd nodig. Geduld is iets wat velen precies niet meer kennen
 • Gaston Miar

  1 jaar geleden
  Even geduld,.....de Vlaamse regering wacht op het effect van halve maatregelen.De federale regering vraagt dat we rustig blijven en mekaar ondersteunen.Goed bezig!
 • WALTER DIERCKX

  1 jaar geleden
  Een nieuwe korte en krachtige  lockdown zal de economie schade toebrengen.Dat staat vast.Maar maanden blijven  aanmodderen met halfslachtige maatregelen zou de economie nog wel eens meer schade kunnen toebrengen.Het is nu eenmaal een feit dat de overgrote meerderheid  van de besmettingen wordt opgelopen op de werkvloer en vervolgens wordt meegenomen naar de familiekring.Voor mij dan  toch liever de korte pijn  
 • Marco Di Scarpa

  1 jaar geleden
  De genomen bijkomende maatregelen werken zo goed als geen nut om het covid19 virus terug klein te krijgen. Het enigste wat nog enigzins zal helpen is een lockdown van een maand voor het ganse land. Door het aanmodderen en talmen van de regering zijn ze ook verantwoordelijk voor de zwaar zieken, de covid19 overlijdens en de teleurgang van onze ziekenhuizen.
 • daniel moniez

  1 jaar geleden
  ze zouden beter nne vaccin maken,tegen die virrussen,staan kletsen daarover,maar t's voor morgen......snap je
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.