Pierre Van Damme, Yves Coppieters, Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Pierre Van Damme, Yves Coppieters, Marc Van Ranst. © Photo News/Bob Van Mol/RTBF

Wat denken experts over nieuwe maatregelen? “Ze zullen niet volstaan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) en de regionale minister-presidenten hebben zonet extra maatregelen bekendgemaakt omdat de coronacijfers blijven verslechteren. Epidemioloog Pierre Van Damme is blij met de sense of urgency, andere experts vrezen echter dat de nieuwe maatregelen niet zullen volstaan.

125 reacties

 • Falcon Fighter

  2 jaar geleden
  Laat nu toch gewoon eens alles op z’n beloop. Effecten van maatregelen duren 7 tot 10 dagen voor ze zichtbaar zijn, en iedereen vooral politiek en virologen spelen een match paniekvoetbal. De huidige maatregelen volstaan maar het heeft wat tijd nodig. Geduld is iets wat velen precies niet meer kennen
 • Gaston Miar

  2 jaar geleden
  Even geduld,.....de Vlaamse regering wacht op het effect van halve maatregelen.De federale regering vraagt dat we rustig blijven en mekaar ondersteunen.Goed bezig!
 • WALTER DIERCKX

  2 jaar geleden
  Een nieuwe korte en krachtige  lockdown zal de economie schade toebrengen.Dat staat vast.Maar maanden blijven  aanmodderen met halfslachtige maatregelen zou de economie nog wel eens meer schade kunnen toebrengen.Het is nu eenmaal een feit dat de overgrote meerderheid  van de besmettingen wordt opgelopen op de werkvloer en vervolgens wordt meegenomen naar de familiekring.Voor mij dan  toch liever de korte pijn  
 • Marco Di Scarpa

  2 jaar geleden
  De genomen bijkomende maatregelen werken zo goed als geen nut om het covid19 virus terug klein te krijgen. Het enigste wat nog enigzins zal helpen is een lockdown van een maand voor het ganse land. Door het aanmodderen en talmen van de regering zijn ze ook verantwoordelijk voor de zwaar zieken, de covid19 overlijdens en de teleurgang van onze ziekenhuizen.
 • daniel moniez

  2 jaar geleden
  ze zouden beter nne vaccin maken,tegen die virrussen,staan kletsen daarover,maar t's voor morgen......snap je
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. OVERZICHT. Deze extra maatregelen heeft het Overlegcomité genomen en gaan vandaag al in

  OVERZICHT. Deze extra maatrege­len heeft het Overlegco­mité genomen en gaan vandaag al in

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) en de regionale minister-presidenten hebben op een persconferentie extra maatregelen bekendgemaakt na het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaatregeringen gisterenavond. De maatregelen komen er omdat de coronacijfers blijven verslechteren. Alle maatregelen gaan vandaag in, gelden tot minstens 19 november en worden over twee weken geëvalueerd.
 2. Man (30) die drie mensen met mes verwondde in Brusselse metro blijft in de cel, deskundige aangesteld voor psychiatrisch onderzoek

  Man (30) die drie mensen met mes verwondde in Brusselse metro blijft in de cel, deskundige aangesteld voor psychia­trisch onderzoek

  De 30-jarige man die maandagavond in het Brusselse metrostation Schuman drie personen verwondde met een mes, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moordpoging en verboden wapenbezit. De onderzoeksrechter stelde ook een deskundige aan om een psychiatrisch onderzoek van de verdachte uit te voeren.