Federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V), federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V), federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). © Photo News

Wat de politiek kan doen om de stijgende energieprijzen te counteren (en wat ze effectief van plan is)

De politieke druk om de energiefactuur betaalbaar te houden neemt toe. De Wetstraat zoekt naar oplossingen, maar haar bewegingsruimte is beperkt. Wat is er wel mogelijk?

279 reacties

 • roger decuyper

  2 maanden geleden
  Dat onze regering maar promoot om electrische auto's te kopen , maar vergeten dat er geen accijnzen meer zullen zijn van benzine en diesel een van de hun grootste inkomsten ik denk dat we nog gaan lachen in de toekomst met die groene eikels in de regering .
 • Paul Boeie

  2 maanden geleden
  Beste Kato De Cock , zoek eens op wie er allemaal in de regering zat die onze energievoorziening aan het buitenland verkocht heeft .
 • marcel cloots

  2 maanden geleden
  Er worden tientallen miljoenen uitgegeven door de energiesector: politiekers die een zitje hebben, loges in de top-voetbalploegen, sponsoring in diverse andere sporten, etentjes in de duurste restaurants enz enz. Daar kan men veel besparen.
 • Christian Deckers

  2 maanden geleden
  Dat Groen hiervoor geen verantwoordelijkheid draagt is een grote onwaarheid: de groene progressieve mol ondergraaft al 20 jaar ons dagelijks leven, of wat dacht u van alle verzonnen 'duurzaamheids' jobs, het via ngo's en allerlei 'progressieve' subsidieafhankelijke clubjes aangevoerde en in stand gehouden profitariaat, de burgerangst, het overheidsafhankelijk worden van zoveel mogelijk burgers en ga zo maar door. Onze kinderen zijn gegarandeerd...het kind van de groene rekening.
 • Willy Scholaart

  2 maanden geleden
  Smijt gans die VIVALDI klan buiten en begin met één derde bekwame mensen.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Geen test meer op dag 7, alleen nog op dag 1 voor gevaccineerden: huisartsen zijn woedend en gaan hun eigen teststrategie volgen
  Play

  Geen test meer op dag 7, alleen nog op dag 1 voor gevacci­neer­den: huisartsen zijn woedend en gaan hun eigen teststrate­gie volgen

  Het testbeleid voor volledig gevaccineerden wordt versoepeld. Na een hoogrisicocontact zal er geen test meer nodig zijn op dag 7, alleen nog op dag 1. Dat heeft Vlaams minister voor Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gezegd. De huisartsen zijn woest over de versoepelde teststrategie en laten aan VTM Nieuws weten hun eigen teststrategie te volgen. “Als dit tot verwarring zou leiden bij de burgers is dit volledig op conto van de politiek te schrijven die liever een beroepsgroep zag ten onder gaan dan de nodige politieke beslissingen te nemen”, klinkt het.