Alain Van Hiel, sociaal psycholoog: “Als de lockdown niet zorgvuldig wordt afgebouwd, staan we morgen massaal in overvolle cafés.”
Volledig scherm
PREMIUM
Alain Van Hiel, sociaal psycholoog: “Als de lockdown niet zorgvuldig wordt afgebouwd, staan we morgen massaal in overvolle cafés.” © ANP XTRA

Wat brengt het leven na corona? “Straks staan we weer massaal in overvolle cafés”

Voorlopig blijven we nog enkele weken in ons kot. Maar hoe zal ons land eruitzien zodra deze periode een lang vervlogen herinnering is? Zal ze haar sporen getrokken hebben in onze samenleving, of wordt dit maar een voetnoot? De Morgen blikt vooruit in vijf bedrijven.

54 reacties

 • paul vdkerckhove

  12 maanden geleden
  Al die deskundigheid hier, en mensen die beter weten voor een ander.
 • Andy Staelens

  1 jaar geleden
  Babyboom? Gigantisch? Dat ze maar vlug dat kindergeld afschaffen, dat degene die kinderen willen er maar voor opdraaien. Of moet weer iedereen betalen voor andermans jongeren?
 • patrick feyen

  1 jaar geleden
  De vraag is: wat is het beste... misschien sterven in vrijheid of misschien leven in een gevang
 • dirk gommaerts

  1 jaar geleden
  Ach. Sinds het rookverbod zie je maar weinig volle cafes, ondanks dat er velen hun deuren moesten sluiten. Vroeger telde elk dorpje enkele cafes, nu mag je blij zijn dat er nog 1 aan de kerk te vinden is... En ik denk nu dat er weer een paar hun deuren kunnen sluiten.
 • leo verlies

  1 jaar geleden
  Als we nog een normaal sociaal leven wil lijden zullen we wel moeten buiten komen met alle risicos en het gevaar moeten trotseren
 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Dit is jullie mening
  57

  HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektri­sche bedrijfswa­gens fiscaal aantrekke­lijk te maken? Dit is jullie mening

  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Eerder lieten we de experts hierover aan het woord, nu is het jullie beurt.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek