Bij de gewelddadige politie-inval in Verviers tegen een groep teruggekeerde Syriëstrijders kwamen twee mensen om het leven.
Volledig scherm
Bij de gewelddadige politie-inval in Verviers tegen een groep teruggekeerde Syriëstrijders kwamen twee mensen om het leven. © Photo News

Wat betekenen verschillende niveaus van terreurdreiging?

Het dreigingsniveau in ons land daalt van niveau 3 naar niveau 2. Maar wat betekenen die verschillende niveaus? En welke weg heeft ons land op dreigingsniveau al afgelegd? Een overzicht.

4 reacties

 • chantal prez

  5 jaar geleden
  En hoeveel aanslagen hebben ze nu eigenlijk tegen gehouden voor de miljoenen belastinggeld die eraan gespendeerd werd? Kris Peeters had gelijk hoor,toen hij ging wandelen op de Meir!
 • Johan coppens

  5 jaar geleden
  In 2016 had het beroemde OCAD nog op 21 maart verklaard dat er GEEN directe dreiging was. We weten wat er de dag nadien gebeurde....
 • Gerd Van nieuwenhove

  5 jaar geleden
  Het betekend onder een hoedje spelen en de bevolking zo lang mogelijk bezig houden met bangmakerij en stemmen winnen door de beste partij van Vlaanderland . Laat ons lachen , laat ons lachen met de bottinnekes op straat want anders wordt je ziek van al dat bestudeerd stemmen winst .
 • Yves Van Rossem

  5 jaar geleden
  Voor de gewone burger maken de verschillende niveaus van terreurdreiging niet zoveel uit. Zij blijven toch de schietschijf in het gehele verhaal ...
 1. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf”
  206

  Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlij­ker dan het fenomeen zelf”

  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over ‘woke’ uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”