Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © EPA

Wat als je je op reis plots in een ‘hoogrisicogebied’ bevindt? Hoelang moet je dan in quarantaine en heb je recht op terugbetaling?

Gisteren maakte Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekend dat reizigers die terugkeren uit een hoogrisicogebied verplicht in quarantaine moeten. Eens de plannen van alle deelstaten in ons land op elkaar afgestemd zijn, zal die quarantaineregeling ook wettelijk vastgelegd worden in een wijziging van decreet, legt journalist Jelle Frencken uit in het VTM Nieuws. Reisorganisatoren merken echter nu al een grote ongerustheid bij klanten, die twijfelen of het nog wel verstandig is om op reis te vertrekken.

3 reacties

 • didier beurkens

  11 maanden geleden
  Hoe absurd is dat nu, als je dan toch op reis wilt gaan, want blijkbaar ga je anders dood of zo, en je gaat of komt in risico gebieden dan kan je extra vakantie krijgen betaald door iedereen omdat je het risico hier tot extra overlijdens vergroot ?
 • eric volders

  11 maanden geleden
  Dit moet volledig op eigen kosten men heeft er zelf voor gezorgd moest maar thuis gebleven zijn te veel gevaar om ons terug in lokdown brengen
 • Paul Winters

  11 maanden geleden
  Weet zo een regel die niet te controleren valt
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Van Gucht roept op om voorzichtig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccinaties”
  3

  Van Gucht roept op om voorzich­tig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccina­ties”

  Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdagmorgen tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano opgeroepen om nog steeds de nodige voorzichtigheid in te bouwen nu er weer meer kan en mag en de coronacijfers samen met de bevolking steeds meer in een vakantiestemming komen. “De stijgende cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat de trend nog steeds kan keren, ondanks de zomer en ondanks de vaccinaties”, waarschuwde hij.