Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © EPA

Wat als je je op reis plots in een ‘hoogrisicogebied’ bevindt? Hoelang moet je dan in quarantaine en heb je recht op terugbetaling?

Gisteren maakte Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekend dat reizigers die terugkeren uit een hoogrisicogebied verplicht in quarantaine moeten. Eens de plannen van alle deelstaten in ons land op elkaar afgestemd zijn, zal die quarantaineregeling ook wettelijk vastgelegd worden in een wijziging van decreet, legt journalist Jelle Frencken uit in het VTM Nieuws. Reisorganisatoren merken echter nu al een grote ongerustheid bij klanten, die twijfelen of het nog wel verstandig is om op reis te vertrekken.

3 reacties

 • didier beurkens

  7 maanden geleden
  Hoe absurd is dat nu, als je dan toch op reis wilt gaan, want blijkbaar ga je anders dood of zo, en je gaat of komt in risico gebieden dan kan je extra vakantie krijgen betaald door iedereen omdat je het risico hier tot extra overlijdens vergroot ?
 • eric volders

  7 maanden geleden
  Dit moet volledig op eigen kosten men heeft er zelf voor gezorgd moest maar thuis gebleven zijn te veel gevaar om ons terug in lokdown brengen
 • Paul Winters

  7 maanden geleden
  Weet zo een regel die niet te controleren valt
 1. Tien schooldirecteurs hebben beter idee dan nieuwe teststrategie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systematische speekseltest”
  Kortrijk/Zwevegem

  Tien schooldi­rec­teurs hebben beter idee dan nieuwe teststrate­gie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systemati­sche speeksel­test”

  De directeurs van de tien middelbare scholen binnen de groep Rhizo in Kortrijk en Zwevegem vragen dat er een systematische preventieve speekseltesting wordt uitgerold in het onderwijs. Ze doen dat nu Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een nieuwe teststrategie aankondigt. Hij wil de corona-uitbraken in scholen aanpakken met sneltesten voor hoogrisicocontacten. Dat is onvoldoende, menen de directeurs.
 2. Waalse regering schaart zich achter quarantaine voor wie terugkeert uit risicogebied

  Waalse regering schaart zich achter quarantai­ne voor wie terugkeert uit risicoge­bied

  De Waalse regering schaart zich achter het plan om Belgen die terugkeren uit regio's waar het coronavirus opnieuw opflakkert te laten testen en in thuisisolatie te plaatsen. Dat liet minister-president Elio Di Rupo (PS) dinsdag verstaan voor aanvang van overleg binnen de Waalse regering. Eerder schaarden ook Vlaanderen en Brussel zich al achter dat principe. De bevoegde ministers van de verschillende gewesten steken dinsdagavond de koppen bijeen op een interministeriële conferentie.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest