Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © EPA

Wat als je je op reis plots in een ‘hoogrisicogebied’ bevindt? Hoelang moet je dan in quarantaine en heb je recht op terugbetaling?

Gisteren maakte Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekend dat reizigers die terugkeren uit een hoogrisicogebied verplicht in quarantaine moeten. Eens de plannen van alle deelstaten in ons land op elkaar afgestemd zijn, zal die quarantaineregeling ook wettelijk vastgelegd worden in een wijziging van decreet, legt journalist Jelle Frencken uit in het VTM Nieuws. Reisorganisatoren merken echter nu al een grote ongerustheid bij klanten, die twijfelen of het nog wel verstandig is om op reis te vertrekken.

3 reacties

 • didier beurkens

  1 jaar geleden
  Hoe absurd is dat nu, als je dan toch op reis wilt gaan, want blijkbaar ga je anders dood of zo, en je gaat of komt in risico gebieden dan kan je extra vakantie krijgen betaald door iedereen omdat je het risico hier tot extra overlijdens vergroot ?
 • eric volders

  1 jaar geleden
  Dit moet volledig op eigen kosten men heeft er zelf voor gezorgd moest maar thuis gebleven zijn te veel gevaar om ons terug in lokdown brengen
 • Paul Winters

  1 jaar geleden
  Weet zo een regel die niet te controleren valt