afp, Nuke Map
Volledig scherm
© afp, Nuke Map

Wat als de Hiroshima-bom boven jouw stad wordt gedropt?

Het is vandaag precies 70 jaar geleden dat de VS resoluut kozen voor de overtreffende trap en een allesvernietigende atoombom op Hiroshima dropten. Maar wat als dit nucleair geweld in jouw stad of buurt zou inslaan? Deze kaart van de hand van nucleair historicus Alex Wellerstein toont de gruwel van Hiroshima in jouw achtertuin. En meer. Een beklijvende visualisatie van nucleaire oorlogsvoering...

 1. HERBELEEF. Tournée Générale: Vlaanderen genoot met volle teugen van dat eerste terrasje
  UPDATE
  129

  HERBELEEF. Tournée Générale: Vlaanderen genoot met volle teugen van dat eerste terrasje

  8 mei 2021, de eerste dag waarop de caféterrassen in ons land opnieuw open mochten, zit er op. Om 22.00 uur gingen alle terrassen onherroepelijk dicht. Voor klanten en uitbaters was het na zeven maanden een blij weerzien. Regenbuitjes in de voormiddag maakten in de namiddag plaats voor droog weer met hier en daar zon. Nog een vrij tafeltje vinden leek in de vooravond in de steden haast onbegonnen werk. Herlees hier de updates van onze regioredacteurs vanuit heel Vlaanderen.
 2. Zeventig jaar na Hiroshima verzorgt het Rode Kruis nog steeds slachtoffers
  Background

  Zeventig jaar na Hiroshima verzorgt het Rode Kruis nog steeds slachtof­fers

  Het Japanse Rode Kruis heeft in zijn ziekenhuis in Hiroshima (sinds 1959) en Nagasaki (sinds 1969) al meer dan 2,5 miljoen overlevenden behandeld. Alleen al in het afgelopen jaar werden in deze steden meer dan 10.000 slachtoffers behandeld. Dat meldt het Rode Kruis dinsdag aan de vooravond van de herdenking van de atoombom die op 6 augustus 1945 gedropt werd op Hiroshima. Het Internationale Rode Kruis en het Rode Kruis Vlaanderen roepen ook opnieuw op tot een verbod op nucleaire wapens.
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten