.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty Images/Westend61

Wat als buurmeisje door mijn hond wordt gebeten wanneer ze haar bal komt halen in mijn tuin? Al uw vragen over het nieuwe goederenrecht beantwoord

Vanaf volgende week woensdag 1 september treedt het nieuwe en gemoderniseerde goederenrecht in voege. En dat heeft gevolgen voor u en uw tuin. Zo mag de dochter van de buren binnenkort haar bal komen halen die ze per ongeluk over de haag trapte en mag de buurman- mits uw toestemming- de stelling voor zijn verbouwing in uw tuin opbouwen. Maar wat als mijn hond onbewaakt in mijn tuin rond loopt? En wat als ik in een rijhuis woon? Uw vragen beantwoord.

360 reacties

 • Ronny De Ceuster

  2 maanden geleden
  Bij ons geen probleem de hond heeft de bal eerst vast en dan plat, ik kan mijn bed hier toch niet maken. Omheining is 2m hoog, dus zo per ongeluk zal het niet zijn zeker. Er bestaat nog altijd zoiets zoals preventie, dus buren wil je schotten zorg dat je uw omheining hoog genoeg is of hang de bal aan een elastiek?
 • Dan Verzele

  2 maanden geleden
  De vrederechter zal nog veel meer werk krijgen
 • Kris van Tilburg

  2 maanden geleden
  Minder burenruzies, dat is de bedoeling van deze wet. Maar in bijna alle voorbeelden die worden aangehaald in dit artikel staat: “Dit zal de vrederechter dan moeten beslissen…”
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  Ondertussen heeft Quicky een extra probleem geschapen: als je buur voor verbouwingen jouw tuin wil gebruiken en je zegt neen, dan is het aan de vrederechter om te beslissen. Wat als de vrederechter beslist dat de buur jouw tuin mag gebruiken, dan draai je ineens ook op voor de gerechtskosten... prachtig...
 • Simon Doorman

  2 maanden geleden
  Dat hier zo'n probleem over wordt gemaakt. In Nederland en Duitsland bestaat dit al heel erg lang. Het geeft ook bijna nooit problemen. En bijna ieder kind met een beetje goede opvoeding zal niet zomaar een tuin binnengaan zonder te vragen. Zeker niet wanneer er een hond rondloopt.