Hoe betrouwbaar zijn onze coronatestresultaten?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe betrouwbaar zijn onze coronatestresultaten? © ANP

Was er deze zomer wel een tweede coronagolf? Analyse van positieve testen legt verbijsterend patroon bloot

Positief testen op corona terwijl u eigenlijk geen actieve corona-infectie heeft en dus niet meer besmettelijk bent? Het kan. En het gebeurt veel vaker dan u denkt. Wij konden testresultaten van een groot labo inkijken en stelden vast dat bijna de helft van hun nieuwe besmettingen deze zomer oude infecties waren. “De kans is groot dat we deze zomer bepaalde maatregelen te snel hebben genomen.”

70 reacties

 • simonne goderie

  10 maanden geleden
  De boemerang komt terug en de politici zogoed als de virologen hebben weer gefaald door de mensen op reis te laten vertrekken en een bom onder de maatschappij te leggen ,maar dat kon een kind ook voorspellen en moet je niet voor gestudeerd hebben!
 • Jori Matti

  10 maanden geleden
  Goed artikel. Fijn om te horen. Nu, dat er geen sprake kon zijn van een 2e golf, zag je ook aan het aantal ziekenhuisopnames. Dat is de enige échte juiste graadmeter. Alle andere hangen af van aantal testen, en gevoeligheid van testen.
 • tom pieters

  10 maanden geleden
  Dit verhaal komt hopeloos te laat. De angst is gecreëerd en dat krijg je nooit meer weg, dat zie je duidelijk aan de commentaren hier. Het zelf nadenken hebben ze overgelaten aan de overheden en virologen die belangenvermenging hebben met de big farma
 • Wim Wuytack

  10 maanden geleden
  Het zou me zelfs niet verwonderen dat die testen soms gewone verkoudheden detecteert als positieve corona gevallen. Verkoudheid is ook een corona virus. Dat komt nog wel uit in de toekomst.
 • Kim Vanderpoort

  10 maanden geleden
  Ja natuurlijk. In de zomer viel het inderdaad nog mee. Nu zijn we het effect aan het voelen van ben Weyts die besloot om scholen open te doen alsof Corona niet bestaat. Bij ons wandelen ze in de ochtend met 900 door dubbele deuropening en dat in amper 5 minuten. Ik moet toch geen tekening erbij maken dat die anderhalve meter niet gerespecteerd wordt?