Hoe betrouwbaar zijn onze coronatestresultaten?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe betrouwbaar zijn onze coronatestresultaten? © ANP

Was er deze zomer wel een tweede coronagolf? Analyse van positieve testen legt verbijsterend patroon bloot

Positief testen op corona terwijl u eigenlijk geen actieve corona-infectie heeft en dus niet meer besmettelijk bent? Het kan. En het gebeurt veel vaker dan u denkt. Wij konden testresultaten van een groot labo inkijken en stelden vast dat bijna de helft van hun nieuwe besmettingen deze zomer oude infecties waren. “De kans is groot dat we deze zomer bepaalde maatregelen te snel hebben genomen.”

70 reacties

 • simonne goderie

  8 maanden geleden
  De boemerang komt terug en de politici zogoed als de virologen hebben weer gefaald door de mensen op reis te laten vertrekken en een bom onder de maatschappij te leggen ,maar dat kon een kind ook voorspellen en moet je niet voor gestudeerd hebben!
 • Jori Matti

  9 maanden geleden
  Goed artikel. Fijn om te horen. Nu, dat er geen sprake kon zijn van een 2e golf, zag je ook aan het aantal ziekenhuisopnames. Dat is de enige échte juiste graadmeter. Alle andere hangen af van aantal testen, en gevoeligheid van testen.
 • tom pieters

  9 maanden geleden
  Dit verhaal komt hopeloos te laat. De angst is gecreëerd en dat krijg je nooit meer weg, dat zie je duidelijk aan de commentaren hier. Het zelf nadenken hebben ze overgelaten aan de overheden en virologen die belangenvermenging hebben met de big farma
 • Wim Wuytack

  9 maanden geleden
  Het zou me zelfs niet verwonderen dat die testen soms gewone verkoudheden detecteert als positieve corona gevallen. Verkoudheid is ook een corona virus. Dat komt nog wel uit in de toekomst.
 • Kim Vanderpoort

  9 maanden geleden
  Ja natuurlijk. In de zomer viel het inderdaad nog mee. Nu zijn we het effect aan het voelen van ben Weyts die besloot om scholen open te doen alsof Corona niet bestaat. Bij ons wandelen ze in de ochtend met 900 door dubbele deuropening en dat in amper 5 minuten. Ik moet toch geen tekening erbij maken dat die anderhalve meter niet gerespecteerd wordt?
 1. Van Ranst roept op om zelf contacten te beperken: “Men hoeft daarvoor niet te wachten op officiële maatregel”

  Van Ranst roept op om zelf contacten te beperken: “Men hoeft daarvoor niet te wachten op officiële maatregel”

  Ook viroloog Marc Van Ranst beaamt dat het beperken van nauwe contacten een goed idee is, gezien de huidige coronacijfers. In VTM NIEUWS benadrukte hij dat de officiële maatregel het toelaat om vijf nauwe contacten te onderhouden, maar dat dat uiteraard geen minimum is. “Iedereen is vrij om het aantal nauwe contacten zo laag mogelijk te houden, zonder dat daar een verplicht cijfer op geplakt wordt.”
 2. Wie vaccinatie weigert, wordt niet meer automatisch uitgenodigd: dit kan je doen om toch opnieuw op de lijst te komen
  33

  Wie vaccinatie weigert, wordt niet meer automa­tisch uitgeno­digd: dit kan je doen om toch opnieuw op de lijst te komen

  Wie al een uitnodiging kreeg voor zijn vaccinatie tegen het coronavirus en expliciteit weigerde om daarop in te gaan, wordt niet meer automatisch opnieuw uitgenodigd. Ze kunnen zich zelf wel opnieuw inschrijven via de huisarts en Qvax, zegt Gudrun Briat van de taskforce Vaccinatie. Mensen die niet kwamen opdagen op hun afspraak voor de vaccinatie, zonder expliciet te weigeren, zullen wel nog een uitnodiging krijgen.
 3. ONZE OPINIE. Van een ecologische partij verwacht je dat ze zich toch net iets kritischer opstelt tegenover een chemische multinational op haar grondgebied
  PREMIUM
  41

  ONZE OPINIE. Van een ecologi­sche partij verwacht je dat ze zich toch net iets kritischer opstelt tegenover een chemische multinatio­nal op haar grondge­bied

  De partij Groen tilt in Zwijndrecht de uitdrukking 'je met een kluitje in het riet laten sturen' naar een nieuw niveau. De partij mag dan wel erg verontwaardigd doen over het hele PFOS-vervuilingsdossier, ze levert ook al 24 jaar de burgemeester in de gemeente. Als er bij 3M een spade in de grond ging, feestte het gemeentebestuur geregeld mee.