Links: een blik door de doorkijkspiegel naast de meisjeskleedkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: een blik door de doorkijkspiegel naast de meisjeskleedkamer. © RV/Google Maps

Was doorkijkspiegel in kleedkamer vroeger 'onschuldig' controlemiddel? School reageert: “Wij wisten niet dat die spiegel daar hing”

"Wij wisten niet dat die spiegel daar hing. In al die jaren is ons daar nooit iets over gemeld geweest." Ook algemeen directrice Kaat Vandensavel van GO! schoolkoepel Huis 11, waar Redingenhof onder valt, heeft het raden naar de reden waarom een doorkijkspiegel naast de kleedkamer van de middelbare school geplaatst werd. De gaten werden intussen wel dichtgemetst.

  1. Leerlinge (18) ontdekt doorkijkspiegel in kleedkamer op school en dient klacht in: “Zoiets verwacht je enkel in films”
    PREMIUM

    Leerlinge (18) ontdekt doorkijk­spie­gel in kleedkamer op school en dient klacht in: “Zoiets verwacht je enkel in films”

    De politie van Leuven onderzoekt een klacht van voyeurisme op de secundaire school Redingenhof in Leuven. In een kleedkamer van de sporthal blijkt een doorkijkspiegel te hangen die vanuit een aparte kamer zicht geeft op de kleedkamer. Leerlinge Gloria Van Mechelen (18) ontdekte de spiegel toen ze toevallig een plaats zocht om zich om te kleden voor een sportexamen. “De spiegel was volledig bedekt met affiches, op één hoekje na. Op ideale hoogte om leerlingen te kunnen begluren. Degoutant.”