Links: een blik door de doorkijkspiegel naast de meisjeskleedkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: een blik door de doorkijkspiegel naast de meisjeskleedkamer. © RV/Google Maps

Was doorkijkspiegel in kleedkamer vroeger 'onschuldig' controlemiddel? School reageert: “Wij wisten niet dat die spiegel daar hing”

"Wij wisten niet dat die spiegel daar hing. In al die jaren is ons daar nooit iets over gemeld geweest." Ook algemeen directrice Kaat Vandensavel van GO! schoolkoepel Huis 11, waar Redingenhof onder valt, heeft het raden naar de reden waarom een doorkijkspiegel naast de kleedkamer van de middelbare school geplaatst werd. De gaten werden intussen wel dichtgemetst.

 1. Leerlinge (18) ontdekt doorkijkspiegel in kleedkamer op school en dient klacht in: “Zoiets verwacht je enkel in films”
  PREMIUM

  Leerlinge (18) ontdekt doorkijk­spie­gel in kleedkamer op school en dient klacht in: “Zoiets verwacht je enkel in films”

  De politie van Leuven onderzoekt een klacht van voyeurisme op de secundaire school Redingenhof in Leuven. In een kleedkamer van de sporthal blijkt een doorkijkspiegel te hangen die vanuit een aparte kamer zicht geeft op de kleedkamer. Leerlinge Gloria Van Mechelen (18) ontdekte de spiegel toen ze toevallig een plaats zocht om zich om te kleden voor een sportexamen. “De spiegel was volledig bedekt met affiches, op één hoekje na. Op ideale hoogte om leerlingen te kunnen begluren. Degoutant.”
 2. Jubileumeditie van Duvel Distilled komt in omgekeerd Duvel glas als fles: “Wordt ongetwijfeld een collectors’ item”
  Breendonk

  Jubileume­di­tie van Duvel Distilled komt in omgekeerd Duvel glas als fles: “Wordt ongetwij­feld een collectors’ item”

  Duvel Moortgat sluit zijn 150ste jaar af met de lancering van een gelimiteerde Duvel Distilled (40 graden) in een wel zeer bijzondere fles. Speciaal voor de verjaardag is het distillaat gelimiteerd gebotteld in een fles in de vorm van een omgekeerd Duvel glas. Een oplage van 5.500 70cl-flessen is beschikbaar in België vanaf november 2021 voor 150 euro per fles.
 1. Voor derde keer in drie weken tijd klimt jeugddelinquent over poorten De Grubbe: “Firma die instelling beter moet beveiligen, kan pas donderdag komen”
  Everberg

  Voor derde keer in drie weken tijd klimt jeugddelin­quent over poorten De Grubbe: “Firma die instelling beter moet beveiligen, kan pas donderdag komen”

  In Everberg is de politie maandagavond met man en macht op zoek naar een ontsnapte jeugddelinquent. Alweer, want het is al de derde jongere in evenveel weken tijd die uit De Grubbe weet te ontsnappen. En opnieuw gebeurde dat door over enkele poorten te klimmen. Vorige week nog werd beslist dat de poorten beter beveiligd zullen worden, maar de bevoegde firma kan de werken pas donderdag uitvoeren.