Warm zomerweekend aan de kust, maar redders waarschuwen voor springtij

Het is een warm zomerweekend aan de kust. Er worden 180.000 dagtoeristen verwacht. Maar net nu is het springtij, de zee komt dan een pak verder op het strand. En dat heeft gevolgen voor de uitbaters van strandbars, die ook ligbedden verhuren. “Wij hebben heel weinig strand momenteel”, vertelt Michel Vanden Berghen, de uitbater van Mood Beach in Knokke-Heist. 

 1. Parket vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi

  Parket vraagt opheffing parlemen­tai­re onschend­baar­heid van Sihame El Kaouakibi

  Maandag zal het Vlaams Parlement beslissen over de parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi. Dat weet de onderzoekscel van VTM NIEUWS en HLN. De Commissie voor de Vervolgingen zal er maandag moeten beslissen of El Kaouakibi voor de Raadkamer mag komen of niet. Gisteren stuurde het Antwerpse Parket-Generaal een brief naar parlementsvoorzitter Liesbeth Homans met de vraag de onschendbaarheid op te heffen.
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.