BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wanneer mogen we mondmaskers achterwege laten?

Amerikanen die  gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, moeten binnen geen mondmasker meer dragen. Is die regel in België binnenkort ook aan de orde? Viroloog Marc Van Ranst legt uit dat daarvoor eerst de vaccinatiegraad naar omhoog moet, maar ook andere factoren spelen een rol.

28 reacties

 • Sonia Vandeleene

  7 dagen geleden
  Ik snap dat die maskers jezelf en andere beschermen. Maar ik vind het niet kunnen dat dan -12 jarigen het niet moeten dragen in de winkels want zij zijn eigenlijk massa verspreiders alleen ze worden niet zo snel ziek of in ziekenhuis belanden. Alleen heb ik ook geen zin om het te blijven dragen als men in Brussel niet aan de hoeveel gevaccineerde geraakt. Had men die virus enorme slag willen toedienen had men iedereen moeten verplichten het te dragen en bij de allerkleinste een scherm
 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Wat kan men van Marc Van Ranst nog geloven? Iedereen heeft hem toch vorig jaar overtuigend horen verklaren dat het dragen van mondmaskers geen zin had. Nu komt hij vertellen dat het achterwegen laten nog te vroeg is. Zijn deskundig advies is zoals het haantje op de toren.
 • Willy Scholaart

  1 maand geleden
  ik zal wel zelf bepalen wanneer ik mijn mondmasker zal afdoen , natuurlijk helpen ze niet in België (als jullie geen dragen ) hier in Marina alta ga je nergens moeten lopen zonder masker en daardoor hebben we nu wel de minste besmettingen in Europa en zitten we bijna weer op het normale )
 • Lisa Carpentier

  1 maand geleden
  Ook als je gevaccineerd bent, kan je het virus oplopen EN doorgeven. Daarom mondmasker totdat iedereen de kans gehad heeft tot vaccinatie.
 • kristof torfs

  1 maand geleden
  Gevaccineerd geen mondmasker, de evidentie zelve.
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Met dank aan Telegram: wilde complottheorieën over de dood van Jürgen Conings

  Met dank aan Telegram: wilde complotthe­o­rieën over de dood van Jürgen Conings

  “Ik geloof er niks van”, klonk het zondagnamiddag, luttele uren nadat Jürgen Conings dood teruggevonden was. “Ze hebben hem al eerder gevonden en meegenomen om te ondervragen. Toen ze hem niet meer nodig hadden, is hij vermoord en hebben ze zijn lijk daar neergelegd!” Het is maar één van vele complottheorieën die de ronde doen onder zijn fans. Daar worden zelfs fake nieuwsberichten van HLN.BE voor gemaakt en via Telegram verspreid.