.
Volledig scherm
PREMIUM
. © AFP

Wanneer mag ik weer op vakantie naar de zon? En mag ik een bevriend koppel thuis uitnodigen? Een antwoord op de meest prangende vragen na het Overlegcomité

De roep om versoepelingen klonk nog nooit zo luid en de regering geeft er ook aan toe met onder meer de langverwachte heropening van de caféterrassen op 8 mei. Ook andere versoepelingen zijn aangekondigd, maar dan zal de bezettingsgraad op de afdeling intensieve zorg in juni duidelijk naar beneden moeten. Wanneer mag ik weer op vakantie naar de zon? En hoeveel mensen mogen mijn huwelijk bijwonen? Wij beantwoorden de meeste prangende vragen voor u.

31 reacties

 • Cindy Van Eycken

  4 weken geleden
  Ipv hun bezig te houden met duizend regeltjes die enkel onze vrijheid beperken en niet het besmettingscijfer laten dalen zouden ze zich beter concentreren op het sneller vaccineren van de bevolking. Slechts 6% van de Belgische bevolking is gevaccineerd. Aan dit tempo is in 2025 nog niet iedereen " veilig" en een vaccin is geen wildcard. Je kan immers nog steeds covid 19 krijgen. Net zoals alle andere virussen waar een vaccin tegen bestaat.
 • marleen de wit

  4 weken geleden
  In plaat van het reisverbod op te heffen zouden ze beter de horeca openen. Die worden verondersteld de grote besmettingen te weeg te brengen. Ze zijn al maanden dicht en kijk eens hoeveel besmettingen er zijn. Nu gaan ze weer naar andere landen op vakantie mogen waar de besmettingen nog erger zijn en zitten we binnen een paar weken terug in lockdown.
 • Chris Ysebaert

  4 weken geleden
  We gaan op reis en nemen mee, het virus! We komen terug van reis en wat brengen we mee, het virus! De wereld is een echte speeltuin voor een virus zoals covid.
 • Piet Lauwers

  4 weken geleden
  Sommigen geloven nog steeds dat het aan het reizen ligt. Er wordt nu al maanden niet meer voor het plezier gereisd en er verandert niets. Wij zijn nu eenmaal een transitland met duizenden gastarbeiders uit het Oostblok. Er zal hier altijd circulatie zijn van buitenlanders.
 • Baudouin AERTS

  4 weken geleden
  Ouderen die in Frankrijk of elders in Europa een buitenverblijf hebben worden weer over dezelfde kam geschoren als de reizigers die op vakantie gaan . Het kostenplaatje door het verbod op grensoverschrijding heeft als gevolg het verwaarlozen van hun eigendom . De schade loopt heel hoog op zonder dat de regering bewust is van het impact van de opgelegde beperkingen voor de eigenaars en over de georganiseerde discriminatie t.o.v. de tweede verblijven in België.
 1. Liga tegen het antisemitisme veroordeelt Instagrambericht van co-voorzitster Ecolo

  Liga tegen het antisemi­tis­me veroor­deelt Instagram­be­richt van co-voorzit­ster Ecolo

  De Belgische liga tegen het antisemitisme (Ligue Belge contre l'Antisémitisme, LBCA) uit kritiek op een foto die Rajae Maouane, de co-voorzitster van de Franstalige groene partij Ecolo, postte op Instagram. Volgens de organisatie roepen de groenen op die manier op tot "antisemitische haat". Maouane ontkent die beschuldiging, die ingaat tegen haar engagementen binnen de politiek en het verenigingsleven.
 2. Vier Belgische uitbaters over het vakantieseizoen nu buitenlandse reizen weer mogen: “Ook dit jaar eigenlijk nu al verloren”
  PREMIUM

  Vier Belgische uitbaters over het vakantie­sei­zoen nu buitenland­se reizen weer mogen: “Ook dit jaar eigenlijk nu al verloren”

  Nu er van een reisverbod geen sprake meer is, zijn de Belgische uitbaters van vakantieverblijven in de verschillende populaire toeristische landen klaar om opnieuw landgenoten met open armen te ontvangen. Maar bovenop de plaatselijke maatregelen die vaak een rem op de boekingen zetten, blijft hét grote struikelblok om te reizen toch de veelal verplichte quarantaine bij aankomst én thuiskomst. “Niemand neemt 1 of 2 weken vakantie, om erna nog eens 10 dagen verplicht thuis te zitten.”
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan