Wanneer krijgt u uw derde prik? Zijn de vaccinatiecentra er klaar voor? Minister Beke antwoordt bij HLN LIVE

Vlaanderen zet een tandje bij voor de derde prik. De intervaltijd tussen je laatste coronavaccin en de boosterprik wordt ingekort van zes naar vier maanden. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil de vaccinatiecampagne zo versnellen als wapen in de strijd tegen de omikronvariant. Maar wanneer bent u aan de beurt en zijn er wel genoeg vrijwilligers om die prikken te geven? Minister Beke beantwoordt deze vragen bij HLN LIVE. “Het gros van de mensen zal eind januari een derde prik hebben ontvangen”, aldus de minister.

92 reacties

 • Hugo hofmans

  5 maanden geleden
  Ik heb mij in elk geval ingeschreven op QVax en ben nu aan het wachten. Ik zou graag in de loop van deze week opgeroepen worden. Het is gewoon héél belangrijk dat zoveel mogelijk mensen die prik krijgen. We willen toch allemaal doorgaan met ons leven zou ik denken ? Daar is ieder individu verantwoordelijk voor, voor zichzelf en het algemeen belang. Daarna zal ik wel een nieuw vaccinatie certificaat moeten krijgen vermoed ik ?
 • Marc Stromberg

  5 maanden geleden
  Ingeschreven op QVAX en een week later al een sms en email. De derde prik komt straks. Voor de criticasters: het systeem werkt dus.
 • dretie munkies

  5 maanden geleden
  In Vlaanderen wordt erover gediscussieerd, in Wallonië wordt er tot de actie overgegaan zowel ikzelf als mijn vrouw kregen al onze derde prik en mijn zoon zijn 2de (hij was eerst gevaccineerd met Johnson en Johnson, waarvan één prik zou voldoende geweest zijn !
 • Ria Van Gugte

  5 maanden geleden
  De booster-vaccinatie en vaccinatie van de kinderen staan in andere landen veel verder dan in België. Aangezien die landen even goed in de puree zitten dan wij in België kunnen we concluderen dat al dat geprik helemaal niet helpt! En als je twijfelt voor de booster omdat je je CST gaat verliezen dan is het helemaal te zot om los te lopen. Voor uw "vrijheid" u laten prikken met experimenteel medicijn? Denk eens na.
 • Gerry Cle

  5 maanden geleden
  Na de fiasco in het begin met de WZC heeft Beke zich serieus herpakt. De meeste landen benijden ons om de vlotte vaccinatiecampagne.
 1. Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtoffer opgelucht. “Wees gewaarschuwd: drugsgebruik kan tragische gevolgen hebben”
  Keerbergen

  Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtof­fer opgelucht. “Wees gewaar­schuwd: drugsge­bruik kan tragische gevolgen hebben”

  Het Antwerpse parket wil elf minderjarige jongeren voor de jeugdrechtbank brengen voor de dood van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De jonge N.H. overleed drie jaar geleden nadat enkele van zijn vrienden hem een overdosis xtc hadden laten innemen. Toen bleek dat het fout liep, duurde het uren voor iemand de hulpdiensten belde. Het parket wil hen vervolgen voor schuldig verzuim en de handel in verdovende middelen.