Walter Van Steenbrugge, met achter hem zijn cliënt, op het proces over de euthanasie op Tine Nys.
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Van Steenbrugge, met achter hem zijn cliënt, op het proces over de euthanasie op Tine Nys. © Photo News

Walter Van Steenbrugge voor de rechter? Hoe de vete tussen hem en procureur-generaal Francis Clarysse ontstaan is

“Pure vergelding” voor wat er gebeurd is voor en tijdens het euthanasieproces in Gent. Dat zegt de meester Walter Van Steenbrugge, over de vraag van het parket om hem als lid van een criminele organisatie door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Wat is er daar juist gebeurd, tussen de Gentse advocaat en procureur-generaal Francis Clarysse?

 1. Tiental huiszoekingen naar voorbereiding van terroristische aanslag: “Groot aantal wapens in beslag genomen”

  Tiental huiszoekin­gen naar voorberei­ding van terroristi­sche aanslag: “Groot aantal wapens in beslag genomen”

  De huiszoeking in Merksem waarbij de 36-jarige Yannick V. woensdagochtend werd gedood door de politie, kaderde in een breder onderzoek van het federaal parket. Een Antwerpse onderzoeksrechter liet een tiental huiszoekingen uitvoeren in de provincie Antwerpen en in Gent. Het zou gaan om een groep van zes à zeven mensen die lid zijn van dezelfde schietclub in Antwerpen, weet VTM Nieuws. Volgens het parket bereidden ze een terroristische aanslag voor.
 2. Niet alle schoonheidsbehandelingen zijn zonder risico, waarschuwt Hoge Gezondheidsraad

  Niet alle schoon­heids­be­han­de­lin­gen zijn zonder risico, waarschuwt Hoge Gezond­heids­raad

  In een zoektocht naar manieren om er jong en aantrekkelijk te (blijven) uitzien, komen mensen vaak uit bij nieuwe apparaten en technieken. De werkzaamheid van die technieken is echter niet altijd bewezen, vaak ontbreken goede instructies die een veilig gebruik moeten garanderen en, vooral: vanwege de grote commerciële waarde lokken deze behandelingen ook niet-artsen. In een nieuw advies somt de Hoge Gezondheidsraad (HGR) donderdag de meest voorkomende aandachtspunten samen.
 3. Gaan we opnieuw massaal hamsteren door energiecrisis? Stormloop op zakken pellets aan lage prijzen in Waalse supermarkt
  Play

  Gaan we opnieuw massaal hamsteren door energiecri­sis? Stormloop op zakken pellets aan lage prijzen in Waalse supermarkt

  In Marcinelle is er een ware stormloop ontstaan in de supermarkt Match nadat die met een superpromo op pellets uitpakte. Klanten konden er een zak van 15 kilo voor slechts 8,99 euro scoren. Een actie die voor taferelen zorgt waarbij we meteen terugdenken aan de ‘wc-rolhamsteraars’ in coronatijden. Op slechts een kwartier waren alle 520 zakken met pellets de deur uit. “Gek om te zien dat we opnieuw dit punt hebben bereikt”, aldus een Waalse klant.
 4. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.