Volledig scherm

Wallonië zet door met wegenvignet en het zou 89,20 euro per jaar kunnen kosten

BinnenlandMeerderheidspartijen MR en cdH hebben in het Waals parlement een resolutie voorgesteld waarin ze pleiten voor de invoering van een wegenvignet op Waalse bodem. Er werd nog niet over gestemd, maar het voorstel werd wel al een stuk concreter gemaakt. “Als we een wegenvignet introduceren naar het voorbeeld van Oostenrijk – dat kost 9,20 euro voor 10 dagen, 26,80 euro voor 2 maanden en 89,20 euro voor een jaar - zal dat Wallonië 50 miljoen euro per jaar opleveren”, aldus Dimitri Fourny (cdH), die de begrotingscommissie in het Waals parlement voorzit.

145 reacties

 • FRANK ANCKAERT

  3 jaar geleden
  vakantie in de ardennen opdoeken dan
 • Mike Jackson

  3 jaar geleden
  Tijd voor confederalisme. Als de Walen zich echte Belgen voelen, dan zouden ze Vlamingen ook geen vignet laten betalen. Maar nee, nog wat meer Vlaams belastingsgeld aftroggelen. Splitsen! Nu!
 • Michel Heck

  4 jaar geleden
  Dat ze eerst hun wegen onderhouden
 • roel H

  4 jaar geleden
  Vignet lijkt me betere oplossing dan de slimme heffing van Ben. 1. Iedereen met auto betaalt. 2. Mensen die toevallig slecht wonen tov werk worden niet afgestraft. 3. Met slimme heffing is privacy weg. 4. Hoe ga je hybride of elektrische wagen behandelen. Die zijn nu ontheven van BIV. Persoonlijk denk ik dat punt 3 de voornaamste reden is.
 • Francois Troch

  4 jaar geleden
  liever een vignet dan kilometerheffing, maar Weyts heeft liever meer inkomsten hij laat ons nog niet genoeg betalen
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Weyts: "Wegenvignet is een domme heffing”

  Weyts: "Wegenvig­net is een domme heffing”

  Terwijl Vlaanderen de invoering van een slimme kilometerheffing voor personenwagens onderzoekt, verzet Wallonië zich tegen zo'n heffing. Waals minister van Mobiliteit Carlo Di Antonio (cdH) geeft de voorkeur aan een wegenvignet. "Dat is geen mobiliteitsinitiatief, maar een belastingsinitiatief", zo antwoordde Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement op vragen van Paul Van Miert (N-VA) en Dirk De Kort (CD&V).