AFP
Volledig scherm
© AFP

Wallonië schrapt vaste tussentijd voor Pfizer-prikken, Vlaanderen blijft bij vijf weken

Wallonië werkt niet langer met een vaste tussentijd voor de toediening van de twee dosissen van het Pfizer-vaccin tegen Covid-19. "We laten alle burgers toe (de datum van) hun tweede dosis te kiezen, binnen de grenzen van wat toegestaan is", heeft minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) bij Bel RTL gezegd. Vlaanderen houdt de vaste tussentijd van vijf weken nog aan.

8 reacties

 • bob jansens

  1 jaar geleden
  het vaccineren is een gewestelijke bevoegdheid, maar het aankopen, het geleverd krijgen en de toekenning aan de verschillende gewesten van de vaccins is federale materie; en laat de partij van de federale minister nu net NIET in de Vlaamse Regering zitten...
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  In Wallonië kunnen de burgers ook kiezen WELK vaccin ze wensen. Waarom is dit in Vlaanderen niet zo, mijnheer Beke, en moeten risicopatiënten 12 weken wachten vooraleer beschermd enigszins te zijn?
 • Hugo Peeters

  1 jaar geleden
  Het vaccineren is een gewestelijke bevoegdheid.
 • jan wuyts

  1 jaar geleden
  In Vlaanderen zijn veel kinderen sneller ingeënt met het 2 de vaccin dan hun ouders.
 • Léon-Bernard Giot

  1 jaar geleden
  Het is je reinste onzin om de vooropgestelde 12 weken tussentijd in te korten, want dan verliest het vaccin een groot deel van zijn effectiviteit, en de specialisten spreken ook al weken over een derde prik in het najaar . . . dus niets overhaasten zou ik zeggen ! ! !
 1. Dankbare justitieminister Van Quickenborne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiëntie van onze veiligheidsdiensten is dat niet gelukt”
  Play
  Kortrijk
  38

  Dankbare justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiën­tie van onze veilig­heids­dien­sten is dat niet gelukt”

  Met een videoboodschap, opgenomen in zijn geheime schuilplaats, was Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdagavond toch even ‘aanwezig’ tijdens het Feest van Team Burgemeester, in Kortrijk. Hij vertelde er over bijzonder moeilijke 48 uren maar bracht ook hulde aan de veiligheidsdiensten, die zijn ontvoering verijdelden.