AFP
Volledig scherm
© AFP

Wallonië schrapt vaste tussentijd voor Pfizer-prikken, Vlaanderen blijft bij vijf weken

Wallonië werkt niet langer met een vaste tussentijd voor de toediening van de twee dosissen van het Pfizer-vaccin tegen Covid-19. "We laten alle burgers toe (de datum van) hun tweede dosis te kiezen, binnen de grenzen van wat toegestaan is", heeft minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) bij Bel RTL gezegd. Vlaanderen houdt de vaste tussentijd van vijf weken nog aan.

8 reacties

 • bob jansens

  4 maanden geleden
  het vaccineren is een gewestelijke bevoegdheid, maar het aankopen, het geleverd krijgen en de toekenning aan de verschillende gewesten van de vaccins is federale materie; en laat de partij van de federale minister nu net NIET in de Vlaamse Regering zitten...
 • Gino SINNESAEL

  4 maanden geleden
  In Wallonië kunnen de burgers ook kiezen WELK vaccin ze wensen. Waarom is dit in Vlaanderen niet zo, mijnheer Beke, en moeten risicopatiënten 12 weken wachten vooraleer beschermd enigszins te zijn?
 • Lucien Peeters

  4 maanden geleden
  Het vaccineren is een gewestelijke bevoegdheid.
 • jan wuyts

  4 maanden geleden
  In Vlaanderen zijn veel kinderen sneller ingeënt met het 2 de vaccin dan hun ouders.
 • Léon-Bernard Giot

  4 maanden geleden
  Het is je reinste onzin om de vooropgestelde 12 weken tussentijd in te korten, want dan verliest het vaccin een groot deel van zijn effectiviteit, en de specialisten spreken ook al weken over een derde prik in het najaar . . . dus niets overhaasten zou ik zeggen ! ! !