Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Bart De Wever (N-VA) en Peter Mertens (PVDA).
Volledig scherm
Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Bart De Wever (N-VA) en Peter Mertens (PVDA). © EPA, Photonews

"Wallonië mag bepalen en Vlaanderen betalen”: oppositie torpedeert regeerakkoord

Politiek“De Vlaamse traditionele partijen hebben zich zoals te verwachten laten omkopen voor postjes.” Dat zegt Vlaams Belang in een reactie op het regeerakkoord van de Vivaldi-partijen. N-VA-voorzitter Bart De Wever kan geen begrip opbrengen dat Open Vld, die met 12 zetels de zevende partij is in het parlement, toch de premier kan leveren, zo verklaarde hij aan VTM Nieuws. PVDA - de enige linkse fractie in de oppositie - ziet in het regeerakkoord dan weer een voortzetting van de vorige regering.

  1. OVERZICHT. Dramatische cijfers stijgen verder: vrijdag 585 ziekenhuisopnames, dinsdag meer dan 15.400 besmettingen

    OVERZICHT. Dramati­sche cijfers stijgen verder: vrijdag 585 ziekenhuis­op­na­mes, dinsdag meer dan 15.400 besmettin­gen

    Afgelopen dinsdag is bij 15.432 mensen in ons land het coronavirus vastgesteld, waarmee het gemiddeld aantal besmettingen fors verder door blijft stijgen en nu boven de 11.000 uitkomt. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 585 nieuwe opnames in een dag tijd. Het is van de piek in de eerste golf begin april geleden dat dat er nog zo veel waren.
  2. Extra betaalde feestdag en minimumpensioen van 1.500 euro: dit zijn de opvallendste punten uit akkoord van regering-De Croo (+ lees hier het volledige akkoord)

    Extra betaalde feestdag en minimumpen­si­oen van 1.500 euro: dit zijn de opvallend­ste punten uit akkoord van regering-De Croo (+ lees hier het volledige akkoord)

    Het regeerakkoord van de nieuwe regering van socialisten, liberalen, groenen en CD&V is klaar. Er wordt 3,2 miljard euro vrijgehouden voor nieuw beleid. Het leeuwendeel daarvan -2,3 miljard euro- moet dienen voor sociaal beleid. Daarnaast vallen vooral het minimumpensioen van 1.500 euro, de extra betaalde feestdag, een uitgebreid geboorteverlof en emissievrije bedrijfswagens tegen 2026 op. Wij lijsten de belangrijkste punten op.