Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Bart De Wever (N-VA) en Peter Mertens (PVDA).
Volledig scherm
Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Bart De Wever (N-VA) en Peter Mertens (PVDA). © EPA, Photonews

"Wallonië mag bepalen en Vlaanderen betalen”: oppositie torpedeert regeerakkoord

Politiek“De Vlaamse traditionele partijen hebben zich zoals te verwachten laten omkopen voor postjes.” Dat zegt Vlaams Belang in een reactie op het regeerakkoord van de Vivaldi-partijen. N-VA-voorzitter Bart De Wever kan geen begrip opbrengen dat Open Vld, die met 12 zetels de zevende partij is in het parlement, toch de premier kan leveren, zo verklaarde hij aan VTM Nieuws. PVDA - de enige linkse fractie in de oppositie - ziet in het regeerakkoord dan weer een voortzetting van de vorige regering.

  1. Extra betaalde feestdag en minimumpensioen van 1.500 euro: dit zijn de opvallendste punten uit akkoord van regering-De Croo (+ lees hier het volledige akkoord)

    Extra betaalde feestdag en minimumpen­si­oen van 1.500 euro: dit zijn de opvallend­ste punten uit akkoord van regering-De Croo (+ lees hier het volledige akkoord)

    Het regeerakkoord van de nieuwe regering van socialisten, liberalen, groenen en CD&V is klaar. Er wordt 3,2 miljard euro vrijgehouden voor nieuw beleid. Het leeuwendeel daarvan -2,3 miljard euro- moet dienen voor sociaal beleid. Daarnaast vallen vooral het minimumpensioen van 1.500 euro, de extra betaalde feestdag, een uitgebreid geboorteverlof en emissievrije bedrijfswagens tegen 2026 op. Wij lijsten de belangrijkste punten op.