De schade in Pepinster.
Volledig scherm
De schade in Pepinster. © Photo News

Wallonië lanceert platform voor herhuisvesting

Wallonië lanceert een platform dat aanbod en vraag voor herhuisvesting na de overstromingen van midden juli op elkaar moet afstemmen. Dat maakt de Waalse minister van Wonen Christophe Collignon (PS) bekend in een persbericht.

 1. Vandenbroucke: “We moeten veel voorzichtiger worden in ons dagelijks leven”

  Vandenbrou­c­ke: “We moeten veel voorzichti­ger worden in ons dagelijks leven”

  Het laatste verslag van de RAG (Risk Assesment Group) toont aan dat er wel degelijk sprake is van een epidemische noodtoestand, de voorwaarde om de pandemiewet te activeren. Dat heeft vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in de Kamer, kort voor de start van het Overlegcomité. “Deze epidemie maakt overal slachtoffers, we moeten daarom veel voorzichtiger worden in ons dagelijks leven. We tellen nu gemiddeld 121,3 ziekenhuisopnames per dag, de helft daarvan in Vlaanderen. Het virus begrijpt het verschil tussen het Frans en het Nederlands niet erg goed”, aldus Vandenbroucke.
 2. EXCLUSIEF HLN DOCU. De camerabeelden die tonen wat er op weg naar de cel exact met Jim Cooreman (36) gebeurde
  Play

  EXCLUSIEF HLN DOCU. De camerabeel­den die tonen wat er op weg naar de cel exact met Jim Cooreman (36) gebeurde

  In de nacht van 25 op 26 oktober 2019 belt Lebbekenaar Jim Cooreman (36) de hulpdiensten. De man vraagt een ambulance, enkel de politie kwam. Enkele uren later ligt zijn levenloos lichaam in een politiecel in Dendermonde, de dokter kan enkel zijn overlijden vaststellen. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen zowel camerabeelden als verslagen en verhoren van Comité P in de zaak-Cooreman in handen. Daaruit blijkt dat bij die fatale nacht toch heel wat vraagtekens bestaan.
 1. Mireille (67) uit Pepinster getuigt over de ellende: “Alles te danken aan Vlaamse vrijwilligers”
  PREMIUM

  Mireille (67) uit Pepinster getuigt over de ellende: “Alles te danken aan Vlaamse vrijwilli­gers”

  Het nieuwe federale crisiscentrum, in een poging om de hulpverlening in de getroffen Waalse dorpen recht te trekken en de burgemeesters daar bij te staan, komt geen dag te vroeg. Dan mag de Waalse overheid al vinden dat ze er is voor haar mensen in nood, die mensen denken daar zelf, in al hun miserie, anders over. Straffer: de hulp die ze krijgen, komt veelal van goedhartige Vlamingen. "Zonder de massale steun van Vlaamse vrijwilligers zouden wij hier helemaal aan ons lot zijn overgelaten.”
 2. “De maat is vol”: huisartsen zullen geen hoogrisicocontacten meer testen
  Play

  “De maat is vol”: huisartsen zullen geen hoogrisico­con­tac­ten meer testen

  Huisartsen zullen niet langer hoogrisicocontacten testen, maar alleen zieke patiënten. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica. “De maat is vol, de eerstelijnszorg is aan het imploderen”, klinkt het. Microbioloog Emmanuel André waarschuwt onmiddellijk voor de gevolgen: “We hebben geleerd dat de mensen die de meeste contacten besmetten degenen zijn die zich ‘goed’ voelen en hun status niet kennen”, reageert hij.