Volledig scherm
© BELGA

Wallonië gaat van 13 naar 11 kieskringen, stemrecht vanaf 16 jaar komt er niet

Voor de volgende verkiezing van het Waals Parlement zullen er maar elf kieskringen zijn, in plaats van de huidige dertien. De bevoegde commissie van het Waals Parlement heeft die hervorming vandaag goedgekeurd. Daarnaast is een voorstel van Ecolo om voor de gemeenteraadsverkiezingen stemrecht in te voeren vanaf 16 jaar weggestemd. PS, MR en cdH menen dat het debat hiervoor nog niet rijp is. 

6 reacties

 • Robin Dewolf

  3 jaar geleden
  raar de kieskring brussel-hoofdstad 1 (gewest) kieskring is ;)
 • RENE LENAERTS

  3 jaar geleden
  Als men nu ook het aantal zetels en mandaten gaat verminderen zijn we op de goede weg; Maar handen af van kinderen; stemrecht vanaf 16 is misbruik van naïviteit.
 • Frank De Rycke

  3 jaar geleden
  Tjah als ze het aan volwassenen niet kunnen verkopen vinden ze van alles uit die natuurvrienden !
 • peter Frederix

  3 jaar geleden
  Normaal dat ze er tegen zijn want als men kan stemmen vanaf 16 jaar dan kan men ook bestraft worden als volwassenen vanaf 16 jaar. Dan kan men niet meer terug vallen op dat 16 jarige niet volwassen zijn (voor stemmen wel en criminelen feiten niet).
 • D. Briglia

  3 jaar geleden
  Schaf stemplicht af dat zou al een eerste stap zijn!!!!!
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras