Attractiepark Walibi en waterpretpark Aqualibi werden zwaar getroffen door de hevige regenval twee weken geleden. Het park liep grote schade op en zal pas in oktober de deuren opnieuw kunnen openen.
Volledig scherm
Attractiepark Walibi en waterpretpark Aqualibi werden zwaar getroffen door de hevige regenval twee weken geleden. Het park liep grote schade op en zal pas in oktober de deuren opnieuw kunnen openen. © Walibi Belgium

Walibi kan pas begin oktober weer de deuren openen

Attractiepark Walibi kan pas begin oktober weer de deuren openen. Het Waverse pretpark liep veel schade op bij de overstromingen van midden juli.

  1. Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatregelen: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”
    Brugge

    Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatrege­len: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”

    Droevig nieuws vanuit Brugge, waar al acht zwanen gestorven zijn, mogelijk na een uitbraak van vogelgriep. Opvallend is dat de zwanen pas sinds 14 mei weer vrij rondzwemmen. Toch worden de zwanen niet opnieuw opgehokt omdat ze dan sneller de ziekte aan elkaar doorgeven. “Het is beter hen in openlucht te laten en zo wat afstand te creëren”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). De gezondheid van de dieren wordt wel nauwlettend opgevolgd.