Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ThinkStock

Wachttijden Mijn VerbouwLening blijven in verschillende regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedubbelt budget energiehuizen

Wie in onder andere Antwerpen, Leuven of Mechelen een Mijn VerbouwLening aanvraagt, moet geduld hebben. De wachttijden zijn daar de afgelopen maanden namelijk nog steeds erg lang of zelfs erger geworden. De extra freelance energie-experts die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) eind vorig jaar inzette brengen dus niet meteen zoden aan de dijk. De Vlaamse regering verhoogt nu de basisfinanciering van de energiehuizen van 4,9 naar 16,1 miljoen euro, zodat er meer personeel in de energiehuizen kan komen.

2 reacties

 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Ik doe daaraan mee en dat is goed,alleen komen gemeentes dan af met rijgelementjes die alle vorm van verstandig energie zuinig verbouwing afkeuren of je moet een peperduur aanpassing terwijl de rest van de straat allemaal verschillende ramen hebben, zelf een voorzet rolluik, die heel goede energie bespaard zou niet meer mogen. Waar zijn we mee bezig.
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Bij mij is alles definitief afgeblazen en kijken we in ander land om wat te kopen
 1. ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”
  PREMIUM
  69

  ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspannin­gen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

  “Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het werk moeten krijgen. Extra gevoelig is bovendien dat de bejubelde vooruitgang blijkbaar in Vlaanderen gebeurde, niet in Brussel of Wallonië.”
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.