Bart De Wever was de tweede die vanmorgen op bezoek mocht bij koning Filip.
Volledig scherm
Bart De Wever was de tweede die vanmorgen op bezoek mocht bij koning Filip. © BELGA

Wachten op beslissing van koning Filip: vorst rondt consultaties met partijvoorzitters af

CD&V vindt dat N-VA-voorzitter Bart De Wever “positieve signalen” moet uitsturen in de formatie. Partijvoorzitter Joachim Coens betreurt de zware uitspraken van De Wever gisteren over Open Vld, de PS en de Franstaligen. Dat zei hij vanmorgen na zijn bezoek aan de koning. Het staatshoofd ontving gisteren al de liberale partijen MR en Open Vld, nadat informateur Paul Magnette (PS) zijn opdracht had teruggegeven. Vandaag volgen de andere partijen, maar het is vooral afwachten wat de volgende zet van de koning zal zijn. Mogelijk is die vanavond bekend.

132 reacties

 • WILLY TEUNEN

  2 jaar geleden
  federaal is toch dat ge voor iedereen kunt kiezen die opkomt in belgie, dus vlamingen moeten de kans krijgen om op de PS te stemmen, en de walen op een vlaamse lijst
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Een federale regering samenstellen die bestaat uit 1/3 Vlamingen en 2/3 Walen heeft niets meer met democratie te maken. De democratie verkrachten noem ik dat. Bart De Wever heeft groot gelijk te stellen dat de VLD Vlaanderen in de steek laat. Nu CD&V ook nog? Dat die partijen dan de eer aan zichzelf houden en de 'V' in hun naam verwijderen.
 • Kris Platteau

  2 jaar geleden
  Johan Planckaert, nieuwe Vlaamse belastingen? Dewelke dan? Jambon heeft gewoon de subsidiekraan dichtgedraaid omdat dat uiteindelijk toch maar gewoon in de verkeerde zakken verdwijnt. In ruil is er nu budget om bvb eindelijk de verouderde schoolinfrastructuur te vernieuwen. Dat noem ik gewoon (goede) beleidskeuzes maken.
 • Johan Goris

  2 jaar geleden
  De Wever moet proberen. En ik denk zelf dat hij ook een kiem kan leggen voor een staatshervorming. De CD&V wil helpen.
 • Karel Van Beeck

  2 jaar geleden
  Het is niet de grootste politieke partij maar wel de grootste verliezende partij!
 1. Advocaat milieurecht over PFOS-vervuiling: “Bedrijf krijgt mogelijk een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen”
  6

  Advocaat milieu­recht over PFOS-vervuiling: “Bedrijf krijgt mogelijk een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen”

  “Er hangt de multinational 3M een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen boven het hoofd.” Dat zegt advocate milieurecht, Isabelle Larmuseau in VTM Nieuws. De Amerikaanse energiereus wordt gelinkt aan zware PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, die aan het licht kwam tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding. Vandaag raakte nog bekend dat het bedrijf een ‘dading’ sloot, waarbij het amper 75.000 euro moest betalen.
 2. Onze opinie. “Niet het landsbelang is wat nagenoeg alle partijen drijft. Enkel hun eigen belang”
  PREMIUM

  Onze opinie. “Niet het landsbe­lang is wat nagenoeg alle partijen drijft. Enkel hun eigen belang”

  Arme koning der Belgen. Overmorgen zijn we 200 dagen na de verkiezingen. Volgende week leven we een vol jaar zonder regering die naam waardig. Met deze partijen en deze politici valt er geen land meer te bezeilen, laat staan te besturen op ordentelijke, efficiënte en vooruitziende wijze. Het is vandaag 10 december en de regeringsvorming staat even ver als op de verkiezingsavond van 26 mei. Nergens.