Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waarom we zo weinig mondmaskers dragen, ook waar ze verplicht zijn: “We willen niet als enige het heilig boontje uithangen”

Mondmaskers worden in Vlaanderen nog steeds nauwelijks gedragen. Soms zetten we ze zelfs niet op waar ze verplicht zijn. Hebben we gelijk om zo koppig te blijven weigeren? Heeft het wel zin om ze te dragen, en wanneer dan? Wanneer moét het? Lees hieronder wat experten erover zeggen.

 1. REPORTAGE. Bang dat de maskers vallen: zo voelt het om met 180 passagiers van Brussel naar Rome te vliegen
  PREMIUM

  REPORTAGE. Bang dat de maskers vallen: zo voelt het om met 180 passagiers van Brussel naar Rome te vliegen

  Vliegen in tijden van corona: experts zweren dat het veilig is, maar welk gevoel overheerst wanneer je opeengepakt met volslagen vreemdelingen door het luchtruim klieft? Blijft de discipline ook na de check-in overeind of vallen op een hoogte van 10.000 meter de maskers af? Checken die handel! De vlucht Brussel-Rome was gisteren bijna volzet, net als de retourvlucht, maar wij konden nog een van de laatste tickets bemachtigen.
 2. Fourniret en ex naar Ville-sur-Lumes in onderzoek naar moord op Estelle Mouzin

  Fourniret en ex naar Vil­le-sur-Lu­mes in onderzoek naar moord op Estelle Mouzin

  Seriemoordenaar Michel Fourniret en zijn ex-vrouw Monique Olivier worden vanmiddag naar het Franse Ville-sur-Lumes gebracht, nabij Charleville-Mézières en niet ver van de Belgische grens. Dat is vernomen van bronnen dichtbij het dossier. De verplaatsing kadert in het onderzoek naar de moord op het Franse meisje Estelle Mouzin in 2003. Vier maanden geleden bleven pogingen om het lichaam van het kind te vinden zonder resultaat.