Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waarom we zo weinig mondmaskers dragen, ook waar ze verplicht zijn: “We willen niet als enige het heilig boontje uithangen”

Mondmaskers worden in Vlaanderen nog steeds nauwelijks gedragen. Soms zetten we ze zelfs niet op waar ze verplicht zijn. Hebben we gelijk om zo koppig te blijven weigeren? Heeft het wel zin om ze te dragen, en wanneer dan? Wanneer moét het? Lees hieronder wat experten erover zeggen.

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. REPORTAGE. Bang dat de maskers vallen: zo voelt het om met 180 passagiers van Brussel naar Rome te vliegen
  PREMIUM

  REPORTAGE. Bang dat de maskers vallen: zo voelt het om met 180 passagiers van Brussel naar Rome te vliegen

  Vliegen in tijden van corona: experts zweren dat het veilig is, maar welk gevoel overheerst wanneer je opeengepakt met volslagen vreemdelingen door het luchtruim klieft? Blijft de discipline ook na de check-in overeind of vallen op een hoogte van 10.000 meter de maskers af? Checken die handel! De vlucht Brussel-Rome was gisteren bijna volzet, net als de retourvlucht, maar wij konden nog een van de laatste tickets bemachtigen.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills