Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Waarom Vlaanderen liever in de file staat in plaats van fluisterasfalt te gebruiken

verkeerKon de recordfile van deze ochtend vermeden worden? Het regenweer lag, naast een reeks ongevallen, mee aan de oorzaak van de verkeersellende: 445 kilometer aanschuiven. Het opspattende water op de weg belemmert het zicht, stremt het verkeer en kan ongevallen veroorzaken. Dit probleem kan evenwel grotendeels verholpen worden door meer 'open' asfalt, beter bekend als fluisterasfalt.

48 reacties

 • Louis Vanden Boir

  4 jaar geleden
  De opgesomde nadelen lijken mij niet op te wegen tegen de voordelen. Alleen al : hoeveel dagen regent het hier? Veel. En vriezen? En dan nog vriezen en regenen? En daarbij is er in België geen enkele straat waar men niet om de 10 jaar aan prutst.
 • Wiske Suske

  4 jaar geleden
  Emiel al eens gedacht een de mensen die naast al die banen boven elkaar wonen? U woont ergens buiten de stad zeker?
 • Emiel Van Sighem

  4 jaar geleden
  file probleem woordt alleen maar erger elke maand ipv elk jaar . Het wegennet is hier veel te klein doen als in de VS banen boven elkaar en 1 voor rechtstreeks door belgie met maar enkelen afritten vb belanrijke havens en das al verkeer dat gewoon belgie doorkruist is groter dat men denk denk ik . maar ja boetes innen is belanrijker dan een deftig wegennet.
 • Jan Van Calenberg

  4 jaar geleden
  Is dat geen verbetering pas om de tien jaar nieuw asfalt?
 • Kris Meltens

  4 jaar geleden
  Hier leggen ze niet om de tien jaar nieuw asfalt, hier werken ze gewoon tien jaar aan een autostrade....
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Mahdi: “Europa moet strenger kunnen optreden als landen eigen onderdanen niet terug willen nemen”
  Play

  Mahdi: “Europa moet strenger kunnen optreden als landen eigen onderdanen niet terug willen nemen”

  Bij CD&V lijkt niemand zich geroepen te voelen om het op te nemen tegen Sammy Mahdi, die zich kandidaat stelt om de nieuwe partijvoorzitter te worden. Mahdi is net terug van New York, waar een bijeenkomst plaatsvond over het Marrakesh-pact. “Europa moet strenger kunnen optreden als landen eigen onderdanen niet terug willen nemen”, zegt Mahdi daarover in de studio van ‘VTM Nieuws’.