Uroloog Bo Coolsaet (80) bij de start van zijn proces in september. Hij wordt bijgestaan door advocaat Kris Luyckx.
Volledig scherm
PREMIUM
Uroloog Bo Coolsaet (80) bij de start van zijn proces in september. Hij wordt bijgestaan door advocaat Kris Luyckx. © BELGA

Waarom veroordeling Bo Coolsaet een nederlaag is voor Antwerps parket

De veroordeling van uroloog Bo Coolsaet (80) voor de aanranding en verkrachting van een minderjarige patiënte, is voor het Antwerpse parket een nederlaag. De procureur had altijd de vrijspraak gevorderd voor de gewezen hoogleraar, maar de rechtbank vond de feiten bewezen. Coolsaet is veroordeeld tot vier jaar cel waarvan de helft effectief, maar gaat in beroep.

7 reacties

 • maurice snelders

  1 jaar geleden
  Een nederlaag voor het Antwerpse parket?? Moet dat niet nederlaag voor kris luyckx zijn...
 • Hans Hellebuyck

  1 jaar geleden
  Dat is psychiatrie op zeer hoog niveau. Gaat mijn petje te boven.
 • lukas wouters

  1 jaar geleden
  Dus de belgische staat vraagt een vrijspraak waar een schuld bewezen is. Hoe kan zo iets?
 • Guido neerinckx

  1 jaar geleden
  Vooral nederlaag voor ijdeltuit Luyckx,die dit klusje echt wat te licht heeft opgevat.Chapeau voor de onafhankelijke rechter die het establishment (O.M) een neus zet.
 • Alfons Schepers

  1 jaar geleden
  Waarom een zaak nog voor de rechter brengen als een procureur zelf al weet dat dit niet nodig is en- naar zijn mening - tot vrijspraak zal leiden. Vreemd zaak, we mogen weer gissen...
 1. Uroloog Bo Coolsaet (80) krijgt celstraf voor verkrachting minderjarige patiënte: “Positie misbruikt om seksuele lusten bot te vieren”

  Uroloog Bo Coolsaet (80) krijgt celstraf voor verkrach­ting minderjari­ge patiënte: “Positie misbruikt om seksuele lusten bot te vieren”

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft uroloog Bo Coolsaet, die vervolgd werd voor de aanranding en verkrachting van een minderjarige patiënte, schuldig verklaard. Coolsaet krijgt vier jaar cel waarvan twee jaar met uitstel. Ook wordt hij tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Het openbaar ministerie vorderde zelf de vrijspraak, maar de rechtbank achtte de feiten bewezen en stelt onomwonden dat Coolsaet “zijn positie misbruikte om zijn seksuele lusten bot te vieren”. Coolsaet gaat in beroep en moet dus nog niet naar de gevangenis.
 2. België mag rekenen op 1,28 miljoen vooruitgeschoven Pfizer-vaccins na Europees akkoord: “Heel goed nieuws voor campagne”
  Play

  België mag rekenen op 1,28 miljoen vooruitge­scho­ven Pfi­zer-vac­cins na Europees akkoord: “Heel goed nieuws voor campagne”

  Vaccinproducent Pfizer/BioNTech zal nog de komende drie maanden 50 miljoen vaccins vroeger leveren dan eerst was gepland. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen bekendgemaakt. De vaccins zouden normaal gezien pas in het vierde kwartaal geleverd worden, maar worden nu vooruitgeschoven naar de maanden april, mei en juni. Voor België betekent het dat we de komende weken 1,28 miljoen vaccins extra mogen verwachten.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den