Marc C.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc C. © RV

Waarom pedoseksueel Marc C. (49) zomaar kon terechtkomen in een wijk vol kinderen: “Systeem is nooit waterdicht”

Enkele dagen nadat buurtbewoner Marc C. (49) uit Kelmis twee kinderen lokte met snoepgoed en zich uitkleedde tot in zijn onderbroek, blijft het parket sporen zoeken naar de verdachte. Een huiszoeking en resultaten van het medisch onderzoek op de zesjarige Amir en zijn vierjarig zusje Sofia moeten uitwijzen of de man hen ook effectief misbruikte. Intussen blijft de vraag rijzen waarom de man met een pedoseksueel verleden in een wijk met kinderen terechtkwam. “Het is niet ondenkbaar dat zo’n situatie in samenspraak met het gerecht werd herbekeken.”

50 reacties

 • Marcus Camps

  1 maand geleden
  In een maatschappij is er heel veel preventie mogelijk door sociale controle. Als deze informatie bewust wordt onthouden van de lokale bevolking is dit gewoon misdadig. Ik stel me zelfs de vraag of de politie op lokaal niveau, de wijkagent, wel op de hoogte wordt gesteld van zulke 'nieuwe inwoners'.
 • Frank Hageman

  1 maand geleden
  Chemische kastratie en achter slot en grendel
 • Natascha Cattoor

  1 maand geleden
  1x aan een kind vergrijpen levenslang opsluiten.Dat kind heeft sowieso levenslang als het zoiets moet meemaken.
 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Hopelijk wordt justitie nu wakker en doen ze de deur achter Marc.C definitief dicht. Twee kansen is genoeg.
 • Ludo Hermans

  1 maand geleden
  Justitie, nooit vergoede slachtoffers van criminelen hebben ook het recht door jullie herbekeken te worden op re-integratie! Waarom die nalatigheid?
 1. Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitverkocht”, zegt Colruyt
  Play

  Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitver­kocht”, zegt Colruyt

  Nu we voor bijna alles een zelftest nodig hebben, verkopen naast apotheken ook winkels er. Al zijn die voorraden sneller uitgeput dan ze zelf hadden gedacht. Geert Elen van Colruyt legt uit: “We hadden 10.000 stuks die we verdeeld hebben over de winkels. Die zijn nu al uitverkocht.” Ook bij de apothekers is er een enorme stijging in de verkoop. “Maar na begin volgende week zal er terug genoeg voorraad zijn”, klinkt het daar.